Mesajul zilei

21/06/2019 - MISIUNEA CEA MAI NOBILĂ

Domnul a zis: „Am văzut asuprirea poporului Meu, care este în Egipt, şi am auzit strigătele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui, căci îi cunosc durerile.

Exod 3.7

Nu înțelegem de ce anumite lucruri ni se întâmplă, dar adevărul este că Domnul are vremea potrivită pentru a lucra pentru ai Săi (Eccleziast 3.1-8). Dacă robii Domnului s-ar încrede cu adevărat în El, izbăvirea celor asupriți de Satana ar avea loc de la sine; de fapt, puterea cea rea nici nu ar reuși să-i asuprească. Însă, tocmai din cauza necunoașterii, mulți fii ai lui Dumnezeu sunt ținuți în beznă de diavol (Isaia 5.13).

Fără îndoială, credința noastră face ca Cel Atotputernic să lucreze, dar sunt creștini care, chiar și așa, așteaptă ca Cel Preaînalt să facă ceva pentru ei, când, de fapt, contrariul ar trebui făcut: Dumnezeul nostru nădăjduiește ca să ne asumăm poziția de fii. Când o facem, folosind Numele lui Isus, puterea sfântă începe să lucreze, împlinind ceea ce determinăm.

Este puternică și adevărată afirmația cum că credința noastră face ca Dumnezeu să lucreze pentru noi. Domnul aduce rezolvare problemelor noastre când ne ducem înaintea Sa, cu credință și în Numele lui Isus. Aceasta este ceea ce Învățătorul ne-a sfătuit să spunem despre văduva care, zi de zi, implora pe un judecător neînduplecat să-i facă dreptate. Deși acel om nu avea respect față de nimeni, și nici teamă de Domnul, din cauza insistențelor ei, s-a hotărât să dea curs cererii sale (Luca 18.1-5).

Motivul lui Isus de a ne fi poruncit să mergem peste tot în lume și să propovăduim Evanghelia oricărei făpturi (Marcu 16.15) a fost din cauza marii lucrări pe care El a făcut-o pentru ca umanitatea să poată beneficia de ea. Mesajul pe care trebuie să-l propovăduim trebuie să fie pozitiv și, cu multă convingere, să spunem oamenilor că nu mai trebuie să-și poarte suferințele, căci au fost deja purtate de Fiul lui Dumnezeu (Isaia 53.4).

Trebuie să învățăm pe toată lumea aceleași lucruri pe care Învățătorul îi învăța pe oameni: El arăta cum este de ușor să fii binecuvântat de Domnul și că nu e problemă fără rezolvare. Așadar, nu putem transmite alt mesaj, căci, de o vom face, vom arăta ca nu credem în El. Odată ce Hristos a spus că cei care cred în El vor face aceleași lucruri realizate de El (Ioan 14.12), trebuie să facem ca poporul să-și vadă drepturile respectate.

În vremurile din vechime, Dumnezeu l-a trimis pe Moise pentru a-i duce pe fiii lui Israel în izbăvire. În ceea ce ne privește, am fost sfătuiți de Evanghelie ca să facem astfel încât cei rătăciți să-și dobândească izbăvirea duhovnicească. Pentru asta, El ne-a dat autoritate în același mod în care i-a dat putere lui Moise pentru a face semnele Sale. De semnele noastre se bucură oamenii.

Suntem izbăvitorii celor asupriți și vom avea mereu reușită în această misiune dacă urmăm sfaturile sfinte. Însă, de vom sta cu mâinile-n sân, asemenea indivizi vor continua să sufere în robia lui Satana. Nu numai că avem privilegiul de a reprezenta pe Domnul, ci avem și obligația de a face lucrarea în același mod în care El o făcea.  

           

           

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!