Mesajul zilei

22/06/2019 - CREDINCIOȘIA RĂSARE DIN PĂMÂNT

Credincioşia răsare din pământ,şi dreptatea priveşte de la înălţimea cerurilor. Domnul ne va da şi fericirea, şi pământul nostru îşi va da roadele. Dreptatea va merge şi înaintea Lui şi-L va şi urma, călcând pe urmele paşilor Lui!

Psalmi 85.11-13

Așa cum în trecut fiii lui Israel au fost scoși din Egipt și duși la un pământ roditor, numit Canaan, la fel am fost și noi salvați din imperiul întunericului (Coloseni 1.13) și călăuziți către lumea făgăduințelor lui Dumnezeu, Bunelor Vestiri ale lui Hristos. De aceea, Canaan simbolizează Evanghelia – pământul duhovnicesc unde am fost puși, care este mult mai bună decât cea fizică. Trebuie să îl ocupăm, căci, în Evanghelie, pe lângă faptul că nu ducem lipsă de nimic, cunoaștem dreptatea sfântă.

Prin propovăduirea Evangheliei, credincioșia răsare de la sine. Aceasta înseamnă că nu trebuie să facem promisiuni, sacrificii și nici penitențe pentru a obține victoria, ci trebuie doar să credem în ceea ce Duhul lui Dumnezeu ne spune prin Cuvântul Său, căci, pentru cine o face, Domnul a pregătit multe binecuvântări.

Încrezându-ne în Domnul, punem lucrarea sfântă să lucreze pentru binele nostru. De fapt, din înălțimea cerurilor judecata lui Dumnezeu ne vede. De aceea, putem sta liniștiți; până la urmă, nicio săgeată trimisă de diavol nu ne va atinge, iar ceea ce el plănuiește să facă împotriva noastră va cădea la pământ. În Hristos, suntem mai mult decât biruitori când credem în cuvintele Sale, căci puterea din Ceruri este în stare să lucreze pentru binele nostru. Însă, de nu credem, mâinile Domnului rămân ”legate”, neputând face nimic pentru viața noastră.

Pe lângă faptul că credincioșenia răsare din Evanghelie și dreptatea sfântă ne este alături, Domnul Dumnezeu ne promite binele. De ce oare mai avem nevoie dacă binele ne este moștenire cerească? Încrezându-ne în Cel Preaînalt, binecuvântările ne vor fi date chiar și dacă nu le cerem; aceasta se întâmplă prin simplul fapt de a crede în ceea ce Cel Atotputernic ne vorbește prin Cuvântul Său.

Pământul îți va da roada sa. Există multă sfințenie în Evanghelie de care te poți bucura. Dumnezeu a promis să facă mult mai multe pentru noi decât ne-am putea vreodată imagina. Pământul promisiunilor sfinte – Canaanul ceresc, Împărăția lui Dumnezeu, în care am fost duși – va da acea roadă de care avem nevoie pentru a realiza planul cel sfânt. Așadar, niciodată să nu te abați de la împlinirea învățăturii pe care ai aflat-o în Evanghelie, căci, astfel, vei avea reușită.        

Dreptatea merge mereu înaintea lui Dumnezeu. De aceea, nu vor exista uși închise pentru tine. În plus, vrăjmașul nu va reuși să se opună dorinței tale de a-ți însuși pământul și roadele sale. Domnul Se va bucura de îndrăzneala și hotărârea ta și, astfel, Satana nu va reuși să te împiedice de a avea succes în toate lucrurile.

Fiecare cucerire a Învățătorului este o cale pe care El ți-o deschide. Așadar, umblă pe cărarea deschisă de pașii Domnului, care dorește să facă mari lucrări în viața ta, căci acesta este modul în care se obține succesul.    

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!