Mesajul zilei

23/06/2019 - PENTRU ASTA AM FOST MÂNTUIȚI

Scapă-ne, Doamne Dumnezeul nostru, şi strânge-ne din mijlocul neamurilor, ca să lăudăm Numele Tău cel sfânt şi să ne fălim cu lauda Ta!

Psalmi 106.47

Rugăciunea cea mai bună este aceea despre care Scripturile spun că este rugăciunea făcută cu credință (Iacov 5.15), care se face pe baza convingerii pe care Dumnezeu o dă prin Cuvântul Său. Aceasta trebuie realizată pentru a ne scăpa de orice atac diavolesc, începând cu o simplă durere până la o asuprire mai mare, cum, de exemplu, a fost aceea din vechime pe care au suferit-o israeliții. Aceștia au fost de mai multe ori duși în robie și prigoniți de alte popoare. Însă, când au strigat pe Domnul, au cunoscut izbăvirea.

Psalmistul s-a rugat: Scapă-ne. În acest cuvânt, se află cuprinse toate binecuvântările de care ai nevoie: vindecare, belșug, rezolvarea unei probleme conjugale sau de venit, cât și orice altceva. Când te afli la nevoie, roagă-te lui Dumnezeu, precizând ceea ce îți lipsește, așa cum a făcut autorul acestui psalm. El a cerut ca poporul său să fie scăpat de sub asuprirea vrăjmașului, iar Cel Preaînalt i-a venit în ajutor.    

Înainte de a te ruga, adu-ți aminte că Domnul este singurul care poate fi chemat cu adevărat Dumnezeu. Toate celelalte nume de dumnezei nu sunt decât niște scorniri ale omului sau diavolului. Când cineva se roagă la ei, ceea ce se întâmplă cu viața sa este ceea ce s-a întâmplat prorocilor lui Baal, care strigau și și-au făcut tăieturi (1 Împăraților 18.28), dar totul a fost în zadar, căci, până la urmă, cel biruit nu i-a putut auzi. Aceasta, însă, nu se poate întâmpla niciodată cu Domnul, căci El este cu adevărat Dumnezeu cel Atotputernic.

Psalmistul a fost foarte clar: pe lângă eliberarea din robia diavolului, voia ca Cel Preaînalt să-i adune dintre popoare. Și tu trebuie să ai o cerere completă când te rogi Tatălui. Nu trebuie să ceri câte o binecuvântare de fiecare dată, ci să-ți spui toate nevoile și să chemi pe Domnul să te ajute. Fiind Dumnezeu cel adevărat, El nu va avea nicio problemă în a găsi rezolvare tuturor cererilor tale.

Psalmistul a spus că scopul rugăciunii sale este ca poporul său să poată lăuda sfântul Nume al lui Dumnezeu. Așa trebuie să faci și tu când ceri binecuvântările sfinte. Gândește-te și vorbește despre posibilitatea ca toată familia să facă parte din casa celor ce se închină Tatălui. Cel Preaînalt caută fără încetare oameni care să i se închine în Duh și în adevăr (Ioan 4.23). De aceea, El ar fi foarte bucuros să îi vadă pe toți ai tăi făcând parte din acest grup.

A lăuda pe Dumnezeu în Duh și în adevăr nu înseamnă să stai toată ziua îngânând cuvinte de laudă, ci să trăiești dincolo de probleme și ispite, biruindu-le în toate sensurile. Astfel, Domnul va fi lăudat, slăvit pentru lucrările Sale pentru cei care se lasă învățați și își asumă drumul către succes.

Psalmistul face asemenea cereri Celui Preaînalt pentru ca israeliții să se fălească cu lauda lui Dumnezeu. Adevărata laudă, ce bucură pe Domnul, este ca fiii Săi să fie lecuiți, izbăviți și să primească toate binecuvântările pentru care Isus a plătit un preț foarte mare (Isaia 53.4-7). Suntem mântuiți pentru a ne umple de slava sfântă. Așadar, fă această bucurie Domnului, Dumnezeului nostru.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!