Mesajul zilei

24/06/2019 - NEPRIHĂNIREA TREBUIE SĂ-ȚI FIE MAI MARE

Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

Matei 5.20

Cărturarii erau oameni care se dedicau copierii manuale a Scripturilor, căci, în acele vremuri, nu fusese încă inventată mașina tipografică. Prin slujba pe care o exercitau, ei se credeau în stare de a face lucrarea lui Dumnezeu. Fariseii constituiau un grup extremist în abordarea religiei, care se considerau mai buni decât ceilalți.  

Potrivit spuselor Domnului Isus din versetul citat, dacă nu are loc o îmbunătățire a neprihănirii noastre față de cea arătată de cărturari și farisei, nu vom ajunge niciodată în Împărăția Cerurilor. Ce vrea oare să spună acest lucru? De ce oare a vorbit El astfel? Nu ar fi oare acesta motivul pentru care nu vom mai primi binecuvântările Sale? Fără îndoială, sunt multe pilde prețioase pentru noi în cuvintele Învățătorului. El a spus că vom cunoaște Adevărul, și Adevărul ne va face slobozi (Ioan 8.32). Așadar, avem o cale de urmat.

Hristos nu a spus niciun lucru care să nu fie de mare importanță pentru viața noastră. A cunoaște Adevărul trebuie să fie o prioritate pentru cine vrea să fie biruitor. Tot ceea ce a fost spus de Mântuitor, în mod direct sau indirect, se află scris în Biblie, iar El a promis că toate cuvintele Sale se vor îndeplini în totalitate. De aceea, trebuie să te hrănești cu ele, pentru ca duhul nostru să se întărească într-o asemenea măsură încât să putem fi folosiți de Tatăl în același fel în care a fost Isus.

Fiul lui Dumnezeu vorbește despre neprihănirea noastră, care are loc atunci când realizăm misiunea dată de El. Este bine să fim atenți la cum o înfăptuim, căci ceea ce contează este modul în care îndeplinim porunca sfântă. Cel care respectă legea face lucrarea după cum spune Cuvântul, dar, de multe ori, procedează neatent și, de aceea, nu are reușită în ceea ce face. Numai cine face mai mult, tot mai mult, va avea succes.

Trebuie să se înțeleagă bine : Isus a spus că neprihănirea noastră trebuie să întreacă pe cea a cărturarilor și fariseilor, care se purtau ca niște automate, crezând că, dacă cunosc Scripturile, ar avea dreptul de a-și revendica ceea ce este consemnat în ele. Însă, important este de a face lucrarea sub călăuzirea Sfântului Duh, fără a neglija credința, determinând din toată inima ca lucrarea să fie realizată.      

            Faptul de a nu face astfel încât neprihănirea noastră să o întreacă pe cea a cărturarilor și fariseilor ne împiedică de a ajunge în Împărăția Cerurilor. Fără asta, rugăciunile noastre nu reușesc să primească răspunsul dorit, căci sunt la fel cu cele ale acestora din urmă. Adevărul este că rugăciunea trebuie mereu făcută cu scopul ca sfântul Cuvânt să Se împlinească.

            Dacă nu este pentru a obține rezultate care să se sfârșească prin a lăuda pe Domnul Dumnezeu, atunci nu trebuie să ne rugăm. Însă, când chemăm pe El, trebuie să o facem cu responsabilitate, credință și tărie în suflet pentru a putea întrece neprihănirea celor religioși.  

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!