Mesajul zilei

26/06/2019 - IA SEAMA LA CE ÎȚI PLACE

Îi plăcea blestemul: să cadă asupra lui! Nu-i plăcea binecuvântarea: să se depărteze de el!

Psalmi 109.17

Cine nu citește Cuvântul lui Dumnezeu și nici nu are interes pentru învățămintele Sale pierde mult. Sunt oameni care cred că nu contează ceea ce fac, fiindcă ei cred că asta nu ar avea nicio influență asupra vieții lor, însă adevărul este cu totul altul. Acești fataliști se înșeală amarnic, căci purtarea noastră determină de vom fi binecuvântați sau nu. Astfel încât, deschide ușa răului cel care nu are grijă la ce vorbește, care nu gândește la ceea ce face și nici nu îndeplinește poruncile sfinte.

Din perspectiva Bibliei, a iubi pe Dumnezeu înseamnă să împlinești Cuvântul Său (Ioan 14.21), și nu pe cel al oamenilor, ce nu este decât propria lor voință. Dorința lui Satana este ca să fim blestemați și să ne complacem în greșeală, căci, astfel, ne va avea în mâinile sale. Pentru a ne cuceri, este în stare de a face tot ce este necesar și, apoi, vine suferința.

Diavolul reușește să facă astfel încât unora să le placă blestemul. Aceștia se lasă înșelați de minciunile vrăjmașului și, cu trecerea timpului, acceptă boala sau orice alt necaz drept lucru normal. Alții, crezând că și relele își au originea în Cel Preaînalt, încep să accepte suferința și, de aceea, blestemul rămâne în viața lor.

Refuză cu hotărâre tot ceea ce Scripturile spun că nu este de la Tatăl. Nu da vrăjmașului nici cea mai mică șansă de a câștiga nici măcar un milimetru în viața ta, căci tot ceea ce vine de la el nu este bun și nu poate fi acceptat. Așadar, dacă ești înșelat de cel rău, crezând că suferințele tale vin de la Domnul, cere-I iertare, căci, de nu, vei rămâne în strânsoarea vrăjmașului, a cărui misiune este de a ucide, de a fura și de a distruge (Ioan 10.10a).

Legea lui Dumnezeu este următoarea : ceea ce iubești este ceea ce vei avea !Aceasta înseamnă că, primind blestemul și nefăcând nimic pentru ca acesta să iasă din viața ta, mai devreme sau mai târziu, vei deveni rob al diavolului, iar el își va duce până la capăt lucrarea de distrugere. Fii puternic, sfânt și determinat în a-ți cere drepturile la o viață îmbelșugată pe care Isus Hristos ne-a adus-o. Deschide ochii, căci vei deveni ceea în ce crezi.

Trebuie să-ți dorești binecuvântarea. Pentru aceasta, dă atenție promisiunilor lui Dumnezeu și roagă-te pentru ca ele să se adeverească în viața ta. Nu lăsa ca gândurile negative să pună stăpânire pe mintea ta. Ia aminte la ceea ce au făcut robii Domnului din vechime și poartă-te la fel, căci ei au fost pe placul lui Dumnezeu prin alegerile lor.

Dacă, cu toate acestea, nu îți dorești această binecuvântare sfântă, ea se va depărta de tine. Și atunci, cine oare îți va fi alături? Nu lăsa ca gândurile negative să te domine. Dimpotrivă, fă astfel încât promisiunile sfinte să-ți fie dorința. Roagă-te pentru ele și, chiar dacă înfăptuirea lor în viața ta pare a fi imposibilă, crede. Astfel, vei vedea slava lui Dumnezeu (Ioan 11.40)!

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!