Mesajul zilei

29/06/2019 - DOMNUL NU-ȘI UITĂ LEGĂMÂNTUL

Domnul este Dumnezeul nostru: Judecăţile Lui se aduc la îndeplinire pe tot pământul. El Îşi aduce aminte totdeauna de legământul Lui, de făgăduinţele Lui făcute pentru o mie de neamuri de om.

Psalmi 105.7,8

Trebuie să înțelegem cu toții că Domnul, Dumnezeul nostru, este Singurul, iar cei care cred că există altul sunt înșelați de cel rău. Astfel, Creatorul tuturor lucrurilor – și, în consecință, Domn absolut peste tot Universul – nu ne-a lăsat fără informații, ci ne-a trimis Cuvântul Său pentru ca să nu fim amăgiți. Astăzi, judecățile Sale se aduc la îndeplinire pe tot Pământul, iar legământul Său este pe vecie.

            Cei care nu primesc pe Cel Preaînalt drept Dumnezeu, crezând că există altul care ar putea fi de fapt creatorul tuturor lucrurilor, ar trebuie să ajungă la acest raționament logic: dacă ar exista un alt dumnezeu mai mare și care să fi creat totul, acesta ar fi rău, căci, fără a se arăta, ar fi lăsat pe om amăgit tot timpul. De aceea, netăgăduit, Dumnezeul Bibliei este singurul adevărat și, ca atare, trebuie primit și slujit.

            În plus, există un fapt revelator: oriunde s-ar afla omul, judecățile lui Dumnezeu se aduc la îndeplinire. Acestea ajung la toate popoarele și lucrează peste tot. Astfel, până și răstignirea lui Isus, ce s-a săvârșit în Ierusalim, este pentru toată lumea. Hristos a plătit prețul păcatelor umanității și, de aceea, trebuie să propovăduim această Bună Vestire tuturor, pentru a se elibera de cel rău. Mântuitorul ne-a purtat suferințele și, pentru ca El să fie slăvit, trebuie să fim vindecați.    

            Marele mesaj al Evangheliei este că Dumnezeu nu uită de legământul pe care l-a făcut cu umanitatea prin sângele lui Isus. Astfel, de îndată ce un păcătos află adevărul și îl strigă, puterea sfântă începe să lucreze pentru el. Propovăduirea Cuvântului făcută de un fiu al lui Dumnezeu are pe Cel Atotputernic în spate. El este cel care ne face să vorbim despre dragostea Sa, fiind prezent pentru a-i mântui pe cei credincioși și pentru a întări ceea ce buzele Sale au spus.

            Din acest motiv, apostolia trebuie să ne fie mereu pe baza Cuvântului, pe care Cel Preaînalt ni L-a lăsat. Dacă propovăduim vindecarea, El va fi gata de a vindeca; dacă ducem vestea mântuirii, același lucru se va întâmpla. De îndată, când vom vorbi despre belșug, Cel Preaînalt va fi acolo pentru a aduce belșug celui care se va încrede în El. În sfârșit, El ne dă Cuvântul pentru ca să poată înfăptui ceea ce El vestește; de aceea, Cuvântul este bun pentru mii de neamuri de om.

            Cum nu Se bucură Dumnezeul nostru de fiii Săi când sunt încrezători! Așadar, a se încrede în promisiunile Sale și a le duce celor rătăciți este cel mai bun lucru de făcut. Trebuie să fim mereu atenți la ceea ce Domnul dorește să propovăduim, păstrându-ne credința și fără a avea teama că El nu va reuși. Mai mult de atât, trebuie să fim hotărâți și convinși că Tatăl nostru va îndeplini ceea ce a promis. Procedând astfel, minunea va avea loc, căci cine a păzit Cuvântul lui Dumnezeu nu a fost niciodată înșelat.

           

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!