Mesajul zilei

30/06/2019 - DUMNEZEU CONTINUĂ SĂ FACĂ ACELEAȘI LUCRURI

Domnul a înmulţit pe poporul Său foarte mult şi l-a făcut mai puternic decât potrivnicii lui.

Psalmi 105.24

Dumnezeu are un scop pentru chemarea noastră. El nu a făcut marea lucrare de pe Calvar din întâmplare. Dimpotrivă, El Și-a trimis singurul Fiu pentru a muri în locul nostru, făcându-ne să fim ai Săi (Exod 19.5). De aceea, dacă nu creștem și nu ne înmulțim, ceva greșit se întâmplă cu noi. De fapt, asta ne dorește diavolul, fiindcă îi este mare frică să ne vadă prosperând.

Ceea ce Domnul a făcut pentru israeliți este reprezentarea a ceea ce El vrea să realizeze pentru noi: aceștia erau ținuți în robie, însă, chiar și așa, au reușit să crească și să fie mai puternici decât vrăjmașii lor (Geneza 47.27). Astăzi, nu mai suntem în robie, căci, grație lui Isus, am fost izbăviți pe vecie de puterea întunericului. Însă, de îl lăsăm, vrăjmașul ne va prinde din nou în strânsoare. Este nevoie să deschidem ochii imediat și să facem ceea ce este pe placul Celui Preaînalt.

Este important să subliniem că nu ne aflăm în concurență cu nicio religie. Țelul nostru este de a da oamenilor șansa de a fi mântuiți. Acest lucru este foarte important; de aceea, nici nu ne putem gândi la ipoteza de a ne implica în lupte religioase. Aceasta pentru că, în timp ce Biserica stă în loc sau tace, mii de suflete vor ajunge în Iad, de unde nu vor mai ieși niciodată. Din acest motiv, bisericile trebuie să-și înmulțească membrii cât mai repede.

Poporul lui Israel nu avea cunoașterea Scripturilor pe care o avem astăzi și nici nu era plin de Duhul Sfânt. Însă, Duhul lui Dumnezeu era printre ei și astfel a început să crească și să se înmulțească. Dumnezeu a fost cel care le-a dat acest har, iar astăzi El continuă să facă același lucru cu Biserica Sa. Până la urmă, fiii sunt moștenirea Domnului, care vrea să creștem întru slava Sa (Psalmi 127.3).

Cu toate acestea, nu va fi mărire, și nici creștere, dacă nu respectăm ceea ce Cel Preaînalt ne spune. Așadar, când purtarea ne va fi rea, El ne va umple inima de tristețe și ne va învăța să-i împlinim voia. Dacă vom amâna ceea ce El ne-a poruncit să facem, nu vom reuși să realizăm lucrul pentru care am fost chemați. Cine va disprețui cuvântul lui Dumnezeu, va primi fără îndoială disprețul meritat. Așadar, nu ai cum să rămâi indiferent la toate acestea.

Fără îndoială, Cel Atotputernic vrea să fim mai mari și mai puternici decât potrivnicii noștri. Trebuie să-i învățăm pe cei tineri puterea inimii și importanța sfințeniei, făcându-i să se pregătească pentru a ocupa funcțiile de conducere ale țării. Dacă jumătate din miniștrii Tribunalului Suprem Federal ar fi fost izbăviți, nu ar fi avut loc aprobarea uniunii homosexuale, a cărei practicare este dur pedepsită de Scripturi    (Romani 1.26,27).

Este vremea ca poporul sfânt al Domnului să-și ocupe locul în societate. De ce să lăsăm ca nelegiuiții sau falșii creștini să se afle la cârma orașelor, statelor și țării? Dumnezeu are nevoie de robi în cele mai înalte poziții ale patriei noastre. Să luptăm pentru asta !

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!