Mesajul zilei

02/07/2019 - PRACTICĂ DREPTATEA

Ei s-au alipit de Baal-Peor, şi au mâncat vite jertfite morţilor. Au mâniat astfel pe Domnul prin faptele lor, şi o urgie a izbucnit între ei. Dar Fineas s-a sculat şi a făcut judecată, şi astfel urgia s-a oprit. Lucrul acesta i-a fost socotit ca o stare de neprihănire din neam în neam, pe vecie.

Psalmi 106.28-31

Balac l-a pus pe Baal să blesteme poporul lui Dumnezeu. Pentru o plată în bani, acel proroc s-a vândut vrăjmașului, dar Domnul i-a cerut să nu facă nici un blestem împotriva poporului Său. Atunci, Baal a făcut un lucru nedrept în ochii lui Dumnezeu: i-a învățat pe moabiți să-i seducă pe fiii lui Israel. Vrăjmașul știe că nu ne poate blestema, dar știe cum să procedeze pentru ca ”obiceiul moabiților„ să ne ispitească. De aceea, robii Celui Preaînalt trebuie să stea de veghe pentru a nu cădea în această practică.  

Dumnezeu s-a mâniat din cauza alipirii fiilor Săi de Baal-Peor. Aceștia nu numai că au mâncat din bucatele jertfite morților – demonilor –, ci au practicat și acte sexuale împotriva firii. Atunci, mânia Lui i-a ajuns pe acei oameni și a nimicit pe mulți dintre ei. În timp ce aceste lucruri se petreceau, un israelit a luat o medianită în cortul său, mâniind pe Domnul prin faptele necurate practicate în acel loc. Pe de o parte, robii lui Dumnezeu au fost avertizați față de această greșeală, iar, pe de alta, a fost comisă o nerespectare flagrantă de către adepții acestei practici.

Fineas, fiul lui Aaron, a luat o lance și s-a dus la cortul păcatului și a i-a străpuns pe cei doi care săvârșeau un act sodomit. El a îndeplinit judecata Celui Atotputernic și, astfel, osânda a încetat. Astăzi, nu trebuie să facem același lucru, căci apostolia noastră are drept scop salvarea vieților. De aceea, călăuziți de Domnul, trebuie să mergem înaintea Sa și, cu autoritate, să interzicem demonului să continue să folosească pe cineva cu această ispită.

Cuvântul spune că soțul este stăpân peste soție, și ea, peste soț (1 Corinteni 7.4). Părinții sunt stăpâni peste fii și, astfel, îi pot apăra de orice lucru nefiresc. Fiind fiii lui Dumnezeu, folosind autoritatea cu care am fost investiți față de cineva, facem un bine atât de mare acelui om încât Tatăl nostru nu va uita niciodată ceea ce am înfăptuit.

            Ceea ce Fineas a făcut în acea zi îi va atrage recunoașterea ce îl va însoți pe vecie. Contează câtuși de puțin pe cine ajutăm, răsplata ne va fi veșnică. Cei care nu se duc în ajutorul păcătoșilor, și nici nu sădesc Sămânța cea Bună în inimile stăpânite de păcat nu știu cât de mult pierd. Dumnezeu nu este nedrept pentru a uita toate faptele noastre de iubire și bunăvoință față de cei rătăciți.

            Cel Preaînalt va lua în considerare în judecata Sa tot ceea ce ai făcut spre binele celor care nu cunosc Cuvântul. Răsplata pentru fiecare viață salvată nu-ți va fi niciodată uitată. Aceasta va fi ca un titlu ce va fi transmis întru veșnicie din generație în generație. Așadar, nu-ți irosi timpul și vino în ajutorul celor care au nevoie de un cuvânt de alinare sau chiar de izbăvirea de vreo greșeală.    

 

În Hristos, cu dragoste,

          R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!