Mesajul zilei

08/07/2019 - AȘA TRĂIESC MULȚI CREȘTINI

El îi binecuvântează, şi se înmulţesc nespus şi nu le împuţinează vitele. Dacă sunt împuţinaţi şi apăsaţi prin asuprire, nenorocire şi suferinţă.

Psalmi 107.38,39

Istoria israeliților trebuie citită cu atenție, căci exemplifică ceea ce se întâmplă cu cea mai mare parte a poporului lui Dumnezeu din zilele noastre. Sunt oameni care, aproape zilnic și de mai multe ori pe zi, îngenunchează înaintea Domnului pentru a-I cere îndurare și iertare. Aceasta fiindcă cedează mereu ispitelor și nu știu să-și apere izbăvirea pe care Hristos o dă celui care Îl primește drept Mântuitor. Însă, cei care hotărăsc să se încreadă în Cel Preaînalt păzesc Cuvântul Său.

            A nu lua seama la ceea ce spun Scripturile este una dintre greșelile cele mai des comise de fiii lui Dumnezeu. Ori, unele păcate par a fi inofensive, dar, după ce au fost săvârșite, se pot observa capcanele pe care le întinde vrăjmașul pentru a-i prinde în strânsoarea sa. Astfel, singurul mijloc de a te slobozi din aceste lațuri este de a-ți mărturisi păcatele și de a-ți îndrepta greșelile, întorcându-te la Tatăl.

            Întoarcerea în brațele sfinte aduce mereu lucruri bune. Israeliții, când erau la necaz, își cereau iertare și se întorceau la Dumnezeu, care era mereu cu brațele deschise și gata de a-i ajuta. Cu toate acestea, deși treceau prin momente grele, aceștia nu-și învățau lecția și se lăsau înșelați de alte ispite, căzând din nou în păcat.            

            Aceasta este conduita multora. Deși, în unele zile, oamenilor li se face greață de faptele lor rele și, cu credință și căință sinceră, promit că nu vor mai păcătui; în alte zile, însă, este de ajuns să apară altă ispită și vor ceda din nou. Dacă asta s-a întâmplat și cu tine, ia hotărârea să-ți iei în serios viața duhovnicească. Trăind înaintea sacrificiului de pe Calvar, fiii lui Israel nu reușeau să se izbăvească de păcat. Noi, însă, trăim după răstignire.

            Îndepărtarea de Dumnezeu cauzează mereu probleme, care pot deschide ușile asupririi celui rău. De aceea, cel mai bine este de a căuta iertarea Celui Preaînalt și de a nu mai cădea în păcat. Domnul cere celui slab să spună că este tare (Ioel 3.10) și să nu stea tot timpul zicând că nu există scăpare. De aceea, ia aminte și fugi de ispite; diavolul poate fi stăpân numai celui care i se supune lui, iar noi trebuie să ne supunem numai Dumnezeului nostru.

            Este posibil să recunoști un om care nu trăiește în prezența sfântă: chiar dacă se străduiește, i se poate observa expresia mereu abătută. Aceasta se întâmplă fiindcă cel rău nu iartă și nu încetează de a-i face să sufere pe cei care îi folosesc favorurile. La început, lucrarea răului poate părea inofensivă, dar, apoi, Satana își arată mereu răutatea. Așadar, fii înțelept și nu-ți fă de lucru deloc cu păcatul.  

            Oamenii care se lasă înșelați de minciunile diavolului nu vor reuși niciodată să fie pe placul lui Dumnezeu. În consecință, hotărăște-ți viitorul, căci Domnul poate ajuta numai pe cel care se străduiește cu adevărat. În plus, Lui Îi place de cei care recunosc că, fără El, nu sunt nimic, dar, cu credință și tărie, se ridică pentru a birui pe vecie. Aceștia sunt, pentru Domnul, adevărații viteji.

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!