Mesajul zilei

14/07/2019 - NEAM DESĂVÂRȘIT

Voi sunteţi fiii prorocilor şi ai legământului pe care l-a făcut Dumnezeu cu părinţii noştri, când a zis lui Avraam: ‘Toate neamurile pământului vor fi binecuvântate în sămânţa ta’.

Faptele Apostolilor 3.25

Credința noastră în Hristos ne-a făcut speciali din toate punctele de vedere. Suntem fiii lui Dumnezeu și, de aceea, când avem nevoie, putem intra în prezența sfântă și să cerem ajutorul de care avem nevoie. Avem dreptul de a folosi Numele lui Isus, căruia I s-a dat autoritate deplină peste puterea celui rău. Accesul la Tatăl nostru ne-a fost dat pentru a ne împlini toate nevoile și pentru a fi ocrotiți de dragostea lui Dumnezeu.

Cuvântul spune că suntem fiii prorocilor și ai Legământului pe care Domnul L-a făcut cu patriarhii, iar asta ne este dătător de multă lumină. În Romani, apostolul Pavel spune că suntem mai mult decât biruitori în toate lucrurile (Romani 8.37). Cel mai bine este că nu există nici cea mai mică supoziție că această binecuvântare poate fi luată, căci tot ceea ce Scriptura arată că ne aparține în Hristos este garantat prin ”pachetul” mântuirii.

Spunând că suntem fiii prorocilor, Cuvântul ne aduce la cunoștință faptul că avem drepturi inalienabile. Orice om care se trage din altul nu trebuie să facă nimic pentru a-i fi moștenitor, căci este din naștere. Același lucru este valabil și pentru noi: suntem fiii celor care au fost folosiți de Domnul în îndeplinirea planului Său și, prin supunerea lor, au dobândit promisiunile. Noi suntem proprietarii tuturor acestora.

Suntem de asemenea fiii Legământului pe care Domnul L-a făcut cu omul pe crucea de pe Calvar, înfăptuit prin sângele lui Isus. Noul Legământ este o lucrare desăvârșită din toate punctele de vedere; făcând parte din El, nu vom fi niciodată despărțiți de Cel Preaînalt. Hristos a fost străpuns de păcatele noastre și, astfel, nu mai există nicio pedeapsă în ceea ce ne privește (2 Corinteni 5.21; Romani 8.1). Uniunea noastră cu Tatăl este veșnică și de netăgăduit.

Mântuiții trebuie creadă că sunt moștenitorii tuturor promisiunilor pe care Dumnezeu le-a făcut lui Avraam, Isac și Iacov, care le-au dobândit, pentru ca, astăzi, să fim mai mult decât biruitori. Dacă crezi cu adevărat în ceea ce Scripturile spun, nu vei avea nicio bătălie pierdută. Creștinul ce-și cunoaște drepturile intră în luptă știind că va fi victorios. Pentru a obține succesul, este de ajuns să crezi, căci a fost deja cucerit.

Suntem binecuvântați cu moștenirea duhovnicească a patriarhilor poporului evreu și chiar cei care se trag din ei prin sânge sunt moștenirea lor duhovnicească. Vezi în Scripturi ceea ce a fost promis moștenirii lui Avraam și consideră că acea promisiune îți aprține, căci asta spune Cuvântul pe care-l studiem.  

Poți observa că în versetul citat se folosește prezentul: Voi sunteți. Biblia nu spune că, într-o bună zi, vom fi fiii prorocilor și ai Legământului. Suntem deja acum. Așadar, de ce oare să nu începi să te bucuri de drepturile tale în Hristos ? Lucrurile pe care mintea omului nu le-a înțeles niciodată, urechea nu le-a auzit și ochiul nu le-a văzut, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru noi (1 Corinteni 2.9).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!