Mesajul zilei

22/07/2019 - CREDINȚE BLESTEMATE

Să nu aduci niciun lucru urâcios în casa ta, ca să nu fii nimicit cu desăvârşire, tu şi lucrul acela; să-ţi fie groază de el, să-ţi fie scârbă de el, căci este un lucru blestemat.

Deuteronom 7.26

Israeliților li s-a interzis să țină anumite practici ale noroadelor rătăcite, printre care putem aminti realizarea, deținerea sau venerarea de chipuri sculptate. Acest cult este unul dintre lucrurile urâcioase pe care Dumnezeu nu le tolerează, fiindcă Îi nesocotește dăruirea cu care ne păzește de cel rău. De îndată, cine se opune Domnului – fie din necunoaștere, fie din nesocotință – va avea de plătit un preț mare, căci mâna sfântă nu-l va izbăvi de vrăjmaș.  

Așa cum s-a întâmplat cu poporul lui Israel, dacă cineva nu dă ascultare poruncilor sfinte și se închină la vreun idol, chiar și pe ascuns, va fi blestemat. De fapt, aceasta continuă să se întâmple chiar și în zilele noastre. Cei care au de-a face cu închinarea la idoli își atrag blestemul asupra lor, căci orice păcat este ca o ușă deschisă pe unde diavolul pătrunde în viața celui care îl comite. Bine este ca niciodată să nu faci vreun păcat și să nu te lași înșelat de ceea ce este osândit de Cuvântul Domnului.

În pofida oricărei cunoașteri pe care poporul lui Dumnezeu a dobândit-o prin Scripturi, există încă oameni – mulți dintre ei considerați a fi strălucitori – care își spun creștini, dar, de fapt, sunt închinători la idoli sau comit fapte ce supără pe Cel Preaînalt. Față de toate aceste lucruri rele, stai de veghe pentru a nu cădea în ispita de a te închina propovăduitorilor, căci Domnul este Dumnezeu cel neprihănit, gata de a-Și împlini Cuvântul și, astfel, orice nesocotire a orândurilor Sale își va primi pedeapsa.

Slava, respectul și închinarea noastră trebuie să fie dedicate numai Creatorului Cerurilor și Pământului, ținând cont că El nu permite ca altcineva să primească ceea ce I se cuvine. Numai El este Domn, unicul și adevăratul Dumnezeu; de aceea, închinarea noastră trebuie să fie făcută în duh și adevăr (Ioan 4.23,24). Așadar, este bine să stai de veghe pentru a nu cădea în capcana celui rău de a face vreun chip sculptat care să reprezinte pe Cel Preaînalt sau pe oricine El a folosit în trecut.

Este adevărat că trebuie să respectăm pe cei care ne călăuzesc în Domnul, căci merită să fie din plin onorați; însă, aceștia nu pot primi închinare sau slăvire. Cine nu păzește ceea ce este scris își va atrage mânia sfântă și, astfel, permite nimicitorului să aibă acces la viața sa. Astăzi, sunt mulți oameni care sunt atinși de forțele răului, tocmai din cauza nesăbuinței de a nu respecta poruncile Tatălui.

În loc de a ne închina celor care ne ajută în credință, trebuie să ne rugăm Dumnezeului nostru, cerând să-i răsplătească pentru binele pe care ni-l fac. Însă, dacă vreunii dintre ei dovedesc, din cauza vreunei slăbiciuni, dorința de a fi idolatrizați, chiar dacă într-o mică măsură, cel mai bine este de a ne opune pentru ca să înțeleagă că, de fapt, Domnul este cel care îi folosește.    

Curăță-ți casa – și inima – de orice nelegiuire și nu-ți preface în idol jumătatea, fiul sau nepotul. Nu da pe Cel Atotputernic pe nimic, nu fi responsabil de necurățirea cuiva. Dumnezeu răsplătește pe toți după lucrările lor, fie ele bune sau rele (Psalmi 62.12).

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!