Mesajul zilei

29/07/2019 - TREI LUCRURI DE MARE IMPORTANȚĂ

De aceea, încingeţi-vă coapsele minţii voastre, fiţi treji şi puneţi-vă toată nădejdea în harul, care vă va fi adus la arătarea lui Isus Hristos.

1 Petru 1.13

 

A încinge înseamnă să-ți prinzi haina în jurul trupului. Se spune că în trecut, oamenii foloseau un fel de manta pe care, când se duceau la lucru, o prindeau cu o curea pentru a se simți în voie la muncă. Astăzi, în multe profesii, centura face parte din uniformă.

În versetul de studiat, simbolistica se referă la faptul că, ieșind la luptă, ne încingem coapsele minții la arătarea Domnului. Revelațiile sfinte sunt asemenea unei haine duhovnicești ce trebuie prinse de cugetul nostru duhovnicesc. Nu lăsa ca glasul lui Dumnezeu să se ”înece” în duhul tău, căci ți-a fost dat pentru a fi folosit cu credință și determinare. Nici șuieratul vântului nu poate trece între tine și ceea ce Domnul ți-a spus, căci, în Cuvântul revelat, există toată puterea pentru a îndeplini poruncile Tatălui.

Ține-ți revelația aproape, astfel încât să nu-ți scape nimic din ceea ce Dumnezeu ți-a dat, fiindcă orice Cuvânt ce vine din gura Celui Preaînalt este în stare să realizeze lucrul făgăduit. Fii atent la cele mai mici amănunte și, cu credință, determinare și curaj cere împlinirea făgăduințelor după cum ți-a fost arătat. Domnul a poruncit ca Moise să facă cortul după cum i s-a arătat pe deal (Exod 25.9).

Folosește-te mereu de înțelepciune, căci diavolul va încerca să-ți ieie înțelegerea pe care ai dobândit-o la citirea sau auzirea Scripturilor. Înțeleptul știe să se poarte în orice împrejurare fără a nesocoti pe nimeni. În plus, își cunoaște locul, îl respectă pe celălalt și, de aceea, este mereu bine-venit.

Nu nesocoti ceea ce îți este spus prin Duhul lui Dumnezeu, căci, în Cuvântul trimis, se află toată puterea de care ai nevoie pentru a ieși biruitor. Nu fugi după cum bate vântul, mergând din loc în loc, cerând ca toată lumea să se roage și, mai ales, nu da crezare celor care pretind a fi plin de duh, dar nu o dovedesc și prin modul în care trăiesc. Diavolul știe să folosească tot felul de capcane pentru a-i îndepărta pe mântuiți dinaintea Celui Preaînalt. De aceea, înaintea oricărei ispite, întărește-te prin teama de Domnul.  

Nădăjduiește din plin în harul dăruit prin arătarea Cuvântului lui Dumnezeu. Biblia spune că Cel care a început buna lucrare în noi trebuie să o isprăvească (Filipeni 1.6). Cel rău minte și se străduie din toate puterile ca să scoată din tine ceea ce ți-a fost arătat, fiindcă știe că Domnul Își întărește mereu Cuvântul Său Bun.

Arătarea harului a avut loc odată cu venirea lui Isus pe lume și continuă să fie revelat prin mijlocirea spuselor Domnului. Ceea ce ai înțeles la citirea Bibliei sau la ascultarea propovăduirii este ceea ce Dumnezeu are și vrea pentru tine. Să-ți pui toată nădejdea în harul sfânt, căci Tatăl Își va ține făgăduințele Sale.  

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!