Mesajul zilei

02/08/2019 - ȘIRETENIA OMULUI RĂU

Iosafat a avut bogăţii şi slavă din belşug şi s-a încuscrit cu Ahab. După câţiva ani, s-a pogorât la Ahab, în Samaria. Ahab a tăiat pentru el şi pentru poporul care era cu el un mare număr de oi şi boi şi l-a rugat să se suie la Ramot din Galaad.

2 Cronici 18.1,2

Orice grijă față de omul rău este neînsemnată, căci știe să se folosească de anumite mijloace pentru a-și materializa intențiile, iar cine nu este înrădăcinat în Stâncă va putea cădea pradă vicleniei sale. Acest om nu are alt scop decât să-și satisfacă propriile pofte și nu-i pasă dacă asta va cauza suferință celuilalt. Este important, așadar, să stai departe de el și de gura lui, căci, de nu ai frică de Dumnezeu în inima ta, acesta te va amăgi cu siguranță.

Deși era un om în Dumnezeu, Iosafat a căzut pradă șireteniei lui Acab, ceea ce aproape i-a adus moartea, iar, apoi, pierderea fiului său mai mare. Numai faptul de a da atenție spuselor oamenilor care nu au nici cel mai mic respect față de Domnul arată că ne aflăm deja în mâinile lor. Celui rău nu-i este milă de nimeni și, când cineva nu-i mai este de folos, acesta se descotorosește de el fără îndurare.

Nu știm cu siguranță dacă bogățiile și slava din belșug l-au făcut pe Iosafat să se încuscrească cu Acab. Căci, trebuie să facem deosebire între ceea ce vine sau nu de la Domnul. Mulți oameni iau hotărâri greșite, sau nu prea bune, arătând interes față de ceea ce omul rău are să le ofere. Cine slujește lui Dumnezeu trebuie să umble mereu potrivit Cuvântului. Robii Celui Preaînalt nu se pot purta niciodată după voia proprie, ci trebuie să împlinească voia sfântă.

Lovitura finală a lui Acab a fost petrecerea pe care a dat-o lui Iosafat și oamenilor săi. Chiar și astăzi, diavolul se folosește de acest mijloc pentru a amăgi pe cel care nu este întărit în Cuvânt. Mare atenție! Să nu cazi pradă vorbelor celui care nu iubește pe Tatăl ceresc, căci, dacă acest individ nu iubește pe cel care merită să fie iubit, va avea oare el vreun sentiment de afecțiune pentru tine? Cadourile oferite de cine nu slujește lui Dumnezeu au puterea de a-i orbi pe cei care se încred în cel rău.

Față de acest lucru, cel mai bine este să te afli în comuniune cu Domnul, și nu să te lași condus de ”petrecerile” pe care oamenii de peste tot în lume știu să le pregătească pentru a ne obține aprobarea. Aceste fapte sunt ca o investiție pe care cei răi o fac pentru a reuși să-și realizeze poftele. Petrecerile noastre trebuie să fie mereu ca acelea ce se află în Biblie. Acestea trebuie să fie făcute pentru cei orbi, muți, surzi și ologi, oameni care nu au cu ce să răsplătească.        

Cine și-a dat încuviințarea față de Isus nu trebuie să accepte nicio propunere din partea celui care nu Îl iubește, fiindcă, cu siguranță, îi va cădea în laț. Ce oare lumea poate oferi pentru a fi pe placul omului care cunoaște deja adevărata bucurie?

Creștinii au multe de oferit celor rătăciți și, de aceea, este necesar ca fiii lui Dumnezeu să rămână întăriți în credință pentru a nu da de păcatul înșelător.  

            Numai cei care vor rezista până la capăt vor fi mântuiți (Matei 24.13). Faptul de a avea succes nu înseamnă că te afli pe drumul cel adevărat; așadar, stai de veghe și roagă-te pentru a nu cădea în ispită.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!