Mesajul zilei

05/08/2019 - BINECUVÂNTAREA LUI ESTE DREPTUL TĂU

Fă-mi dreptate, Dumnezeule, apără-mi pricina împotriva unui neam nemilos! Izbăveşte-mă de oamenii plini de vicleşug şi de fărădelege!

Psalmi 43.1

Fără îndoială, Domnul ne face o favoare foarte mare binecuvântându-ne, dar binecuvântarea de care avem nevoie este mai mult decât atât: este dreptul nostru și a fost cumpărată de Domnul Isus prin moartea Sa în locul nostru. Aceasta nu are cum să fie amânată sau să nu fie realizată în viața celui care crede în Cuvântul lui Dumnezeu. Toată lumea ar trebui să știe acest adevăr; astfel, ar putea avea purtarea cuvenită pentru a cere ceea ce are nevoie.

Creștinul trebuie să intre în luptă pentru a primi ce îi aparține, cu credința în faptul că Domnul îi va face dreptate. Tatăl ceresc Se bucură văzându-i pe ai Săi purtându-se astfel, fiindcă Fiul Său a suferit pentru ca ei să nu trebuiască să mai sufere. Hristos a luat asupră-I toate păcatele noastre, ne-a purtat bolile și pedeapsa ce ne dă pacea a căzut peste El (Isaia 53.5). Pentru cine știe și crede în asta, nu există nici cea mai mică posibilitate de a nu-și primi mântuirea.

Cel care are această cunoaștere nu se va îndoi în momentul în care își va cere drepturile și, cu această credință, vrăjmașul nu-l va mai asupri. Taina este, așadar, de a crede în ceea ce a fost realizat spre binele nostru. Ori, Domnul a biruit pe diavol și pe demonii săi pentru ca cei care cred în Cuvântul Său să fie pe deplin izbăviți de atacurile celui rău. Oricine crede în ceea ce spune Scriptura se bucură de izbăvire desăvârșită.

Acum, ia aminte : pe lângă faptul de a-ți face dreptate, Creatorul îți susține cauza, așa cum fac avocații buni pentru clienții lor în tribunale. Vei pierde oare vreo cauză dacă Dumnezeu te va apăra în vreo judecată ? Bineînțeles că nu. Căci da, El îți va cere dreptul dinaintea adevăratului tribunal al Universului, care este Tronul adevărului.

Puterile ce nu-ți doresc binele sunt viclene și, de aceea, nu vor rezista niciodată adevărului. Demonii știu că au pierdut bătălia de la început; așadar, să nu-ți fie frică, căci Cel Atotputernic nu-ți dorește numai izbăvirea deplină, ci și va pleda în favoarea ta, ceea ce, cu alte cuvinte, înseamnă că va lupta pentru a-ți da izbăvirea de care ai nevoie. Să știi că dreptul nu-ți poate fi nici luat, nici anulat.

Diavolul, cu furtișagurile și nedreptățile sale, nu va avea succes împotriva robilor Celui Preaînalt, fiindcă Isus l-a biruit deja. Pe de altă parte, Dumnezeu se bucură să-i elibereze pe toți cei care se încred în Cuvântul Său și strigă la El pentru izbăvire. Chiar acum, Tatăl se află în luptă pentru tine și, astfel, nu vei fi înfrânt, căci El îți va face dreptate.

Înaintea unor asemenea afirmații ale sfântului Cuvânt, trebuie să intrăm în orice bătălie știind că vom ieși biruitori. Nu există nici cea mai mică posibilitate pentru ca cel care are pe Domnul luptându-i alături să fie înfrânt. Slăvește pe Creator pentru ceea ce El spune despre tine, căci asta este ceea ce Tatăl va face de vei crede în El.      

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!