Mesajul zilei

06/08/2019 - TU NU EȘTI DAT AFARĂ

Domnul face dreptate şi judecată tuturor celor asupriţi.

Psalmi 103.6

Dacă ceva te asuprește, vorbește cu Domnul, care făgăduiește că face dreptate și judecată tuturor celor care Îl caută. Dumnezeu cel veșnic nădăjduiește ca fiii Săi să-L caute cu credință, pentru ca El să le împlinească făgăduințele arătate în Cuvântul Său. Este necesar, așadar, să ceri împlinirea lor. Un exemplu în acest sens a fost când Isus a vindecat pe omul orb când acesta i-a spus că ceea ce va dori i se va face (Marcu 10.51,52).

Biblia spune că, în vremurile apostolatului Său pământean, Hristos a umblat prin toate părțile, lecuind pe toți cei asupriți de diavol, fiindcă Dumnezeu era cu El (Faptele Apostolilor 10.38). Tatăl continuă să fie cu Mântuitorul nostru și, de aceea, Cuvântul Său va fi ținut în deplinătatea Sa. Toți cei care se vor afla sub orice asuprire pot căuta izbăvirea în Domnul. Astăzi El este același ca Cel de ieri și va fi la fel întru veșnicie, căci ne va izbăvi de orice asuprire (Evrei 13.8).

Acest lucru este sigur și de neschimbat: Domnul face dreptate și judecată. El nu ne amână pentru după moarte consolarea. Dacă cei asupriți Îl strigă, vor fi eliberați. Pe de altă parte, cei care nu caută zile mai bune, nici rezolvarea problemelor, vor rămâne fără ajutorul sfânt. De fapt, a înceta de a cere ceea ce le aparține este ca și cum ai spune că nu ai încredere în realizarea făgăduințelor pomenite în Biblie.

Cel Preaînalt a făcut deja tot ceea ce I-a stat în putință cu privire la dreptatea noastră făcându-ne propria dreptate (2 Corinteni 5.21). Când lucrăm în Numele lui Isus, avem puterea de a da afară toată șleahta iadului. Demonii nu rezistă când creștinul face uz de prerogativele sale în Fiul lui Dumnezeu. Așadar, reprimă răul oricând îți apare în față și vei vedea cât de mult nu va face puterea pe care o ai în Fiul lui Dumnezeu.

În orice situație, până și dacă vei ajunge ”pe lumina roșie”, de exemplu, cere Tatălui să-ți facă judecată – judecata pe care El a făcut-o pe cruce în Isus, care se afla acolo în locul tău și, astfel, Și-a luat asupră-I păcatele tale, ți-a purtat bolile și suferințele. Ceea ce Mântuitorul a făcut a fost desăvârșit și a împlinit dreptatea sfântă pentru totdeauna. Rugăciunea credinței pe care o vei face, sau care o vor face pentru tine, va aduce și iertarea.

Bucuria Domnului trebuie mărită prin lucrarea ta. Ceea ce El îți spune în Scripturi este voia și plăcerea Sa. Chiar dacă Cerurile și Pământul vor trece, făgăduințele Sale nu vor trece niciodată. Dându-ți Cuvântul, El pune la dispoziție mijloacele necesare pentru izbăvirea ta deplină; de aceea, fii tare și hotărât.

Un fapt important de observat este că nu există făptură care să fie uitată de la marea lucrare de înviere a lui Isus. În Cuvântul Său, este scris că absolut nimic din ceea ce Îi cerem nu ne va fi negat (Mc 11.24). Așadar, încetează de a mai suferi și eliberează-te de asuprire cu credință. Folosește-te de Numele care îți dă putere asupra întregii puteri a răului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!