Mesajul zilei

07/08/2019 - SĂ TE PĂZEȘTI DE ÎNȘELĂCIUNE

Cel ce se dedă la înşelăciune nu va locui în casa mea; cel ce spune minciuni nu va sta înaintea mea.

Psalmi 101.7

Lipsa fricii de Domnul este una dintre cele mai rele nelegiuiri ce există. Omul poate fi deosebit de credincios, considerat un exemplu de slujitor al lui Dumnezeu, dar, dacă în sufletul său se lasă stăpânit de pofte păcătoase sau, în momentul ispitei, acceptă propunerea vrăjmașului și păcătuiește, va avea soarta descrisă în versetul de avertizare amintit mai sus. Fără îndoială, Cel Preaînalt nu va permite nelegiuiri în casa Sa.

Eli era preot pe vremea în care Ana a trăit. Deși stearpă, s-a rugat lui Dumnezeu să-i dea un prunc, iar Cel Preaînalt i l-a dat pe Samuel, care a venit pentru a fi un mare proroc (1 Sm 1.11-20). Fiii lui Eli au avut totul pentru a fi urmașii tatălui, însă s-au lăsat amăgiți de ispită și au făcut ceea ce nu le era permis. De aceea, au plătit cu propria viață pentru răul făcut împotriva sfintei apostolii (1 Sm 2.12-14; 4.4,11). Și astăzi, Tatăl se îngrijește de lucrarea Sa.

A se folosi de înșelăciune este una dintre cele mai rele fapte pe care creștinul le poate face. Este aproape de neconceput ca cineva să facă ceva greșit și să încerce să țină asta ascuns. Ieșind din prezența sfântă, aduce demonul în Trupul lui Hristos și, tăinuind acest fapt, împiedică Duhul lui Dumnezeu de a-l face să se căiască. Acest om nu va fi fericit și, chiar de se va strădui mult, păcatul îl va da de gol.

Va sosi ziua în care Domnul va lua o poziție împotriva acestui om, dându-l afară, așa cum Moise a făcut cu Maria, sora sa, care se ridicase împotriva lui. Maria s-a îmbolnăvit de lepră și a fost ținută șapte zile afară din tabără, în calea primejdiilor. Dacă nu ar fi intervenit fratele său, ea ar fi murit de acea boală (Numeri 12.1-15). Nelegiuiților li se va sfârși viața într-un mod groaznic.

Dacă cel abătut nu se convertește și nu se întoarce din toată inima în căutarea iertării și noii vieți, Cel Preaînalt nu va mai putea face nimic altceva decât Judecata Finală, când se va da verdictul meritat. Domnul continuă să fie Dumnezeu cel zelos (Dt 4.24), neputând conviețui cu cine se supune vrăjmașului.

Unde se află oare Alexandru, căldărarul, care a cauzat multe rele apostolului Pavel (2 Timotei 4.14)? El nu se află cu siguranță printre cei care au slujit lui Dumnezeu în vremea lui Pavel. Ce oare s-a întâmplat cu Imeneu și Alexandru, dați lui Satana pentru a învăța să nu mai blesteme (1 Timotei 1.20)? Ei nu se află acolo unde se găsesc cei drepți.

Nu merită osteneala de a-ți schimba izbăvirea pentru o minciună ce te va face să căștigi câțiva bănuți, dar cu prețul pierzaniei veșnice. Nu te lăsa amăgit de adulter, de practicile condamnate de Scripturi sau de orice altă greșeală. Dumnezeu are planuri frumoase pentru viața ta ; de aceea, Satana vrea să te scoată de sub prezența sfântă. Întoarce-te acum!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!