Mesajul zilei

09/08/2019 - ÎNCONJURAT CU ÎNDURAREA LUI

De multe dureri are parte cel rău, dar cel ce se încrede în Domnul este înconjurat cu îndurarea Lui.

Psalmi 32.10

Dacă păcătoșii s-ar gândi cât de puțin la ceea ce îi așteaptă – nu numai după moarte, ci și în această viață –, ar începe să se teamă de Domnul și să evite astfel o serie de probleme față de care cei care slujesc lui Dumnezeu în duh și adevăr stau departe. Faptul că cei păcătoși nu acordă atenția cuvenită glasului sfânt deschide ușa tuturor forțelor răului.

Dacă oamenii ar cugeta adânc, nu s-ar lăsa niciodată amăgiți de ispita de a nu asculta de sfaturile Celui Preaînalt, căci există nenumărate pilde biblice de oameni care au nesocotit poruncile sfinte și, din această cauză, au avut un sfârșit groaznic. Vezi, de exemplu, cazul lui Saul, care ar fi trebuit să fie un rege bun, dar, pradă neastâmpărului și voinței proprii, a pierdut comanda poporului lui Dumnezeu, sfârșind prin a avea o moarte tragică (1 Cr 10.4,13).

Dumnezeu nu se lasă doborât de indivizi care îndrăznesc să se poarte greșit. Înainte ca cineva să creadă că puterea i-ar putea fi luată, Cel Atotputernic a ales deja pe altcineva pentru a-l înlocui. Adevărul este că cine se împotrivește planurilor sfinte nu va avea niciodată succes oricare ar fi lucrarea pe care ar începe-o. Inima nelegiuiților nu va avea fundament pentru a se întări.

Biblia avertizează că grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu (Evrei 10.31), dar mulți sunt amăgiți de vrăjmaș și, de aceea, se consideră speciali. Aceștia ajung să creadă că nu vor fi descoperiți sau că păcatele le vor fi șterse. Ori, păcatele oricărui om vor fi dezvăluite, chiar dacă cel care le comite este pe moment folosit de Cel Preaînalt. Orice păcat distruge visele și, mai rău, îți șterge numele de pe lista din Ceruri.

Cei care se încred în Domnul vor avea parte neîntrerupt de îndurarea Lui. Chiar dacă vrăjmașul își pune la cale planul în modul cel mai ascuns, Dumnezeu știe ce plănuiește și Își va ocroti fiii corespunzător. Nu există nici cea mai mică posibilitate ca cel rău să se atingă de cel care este ocrotit de îndurarea Celui Atotputernic. Robii Celui Preaînalt se vor afla mereu sub ocrotirea și pavăza Sa.

Îndurarea Dumnezeului nostru se regăsește în toate lucrările Sale. Aceasta ne dă putere duhovnicească și ne ajută să rezistăm dinaintea celor mai teribile atacuri ale vrăjmașului. Ea ne-a fost dată și, fiind un dar ceresc, nu ne va fi niciodată luată. Este de ajuns să credem și să nu renunțăm la ceea ce ne aparține.  

Nu te lăsa amăgit de diavol. Cel Preaînalt Și-a revărsat îndurarea asupră-ți. Nu da acest dar sfânt ocrotitor pe nimic altceva. Cuvântul pe care Domnul ți l-a trimis nu va da greș în misiunea Sa, căci e parte din însuși Dumnezeu. Cel care L-a dobândit nu va pierde niciodată vreo bătălie. Străduiește-te să te acoperi cu îndurarea lui Dumnezeu.  

           

Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

DOMNUL fie cu voi!