Mesajul zilei

10/08/2019 - AJUTAT DE DUMNEZEU

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele.

Psalmi 28.7

A învăța cu cel care face lucrarea cu succes este foarte bine. De aceea, citind Biblia, trebuie să fim atenți la cuvintele oamenilor folosiți de Domnul, căci, în registrul lor vom afla taina victoriei. Nu este la întâmplare faptul că David, împăratul Israelului, a înfruntat nenumărate bătălii, dar nu a pierdut niciuna. Și cu noi se va întâmpla la fel, de vom fi buni slujitori ai Duhului Sfânt.

Psalmistul a înțeles că tăria îi este în Domnul, fiindcă, astfel, nu va fi înfrânt. Astăzi, același lucru se va întâmpla cu cine va face la fel. Cuvântul lui Dumnezeu este pentru duhul nostru așa cum aerul ne este pentru plămâni. Cine nu-L folosește moare duhovnicește. Pe de altă parte, cine ascultă de ceea ce este scris va birui în toate bătăliile vieții și, la sfârșit, va moșteni viața veșnică.

Trebuie să crezi, să mărturisești și să-ți faci din Cel Preaînalt scut, căci El va fi azi pentru cel care își va pune încrederea în El ceea ce a fost pentru oamenii din vechime. Omul care crede cu adevărat în ceea ce Cel Preaînalt este gata să fie pentru el trebuie să I se mărturisească, fiindcă, altfel, nu Îl va avea alături. Dumnezeu ne dă credința, dar ne revine nouă să-L punem la lucru. De nu vom proceda așa, El nu va lucra pentru binele nostru.    

David a spus că inima i s-a încredințat în Domnul. Dacă inima nu ți se va încrede în El cu totul, trebuie să citești mai mult Cuvântul lui Dumnezeu, să te rogi și să ceri ajutorul sfânt. Atâta timp cât tot felul de gânduri rele îți vor stăpâni inima, frica te va neliniști, iar necunoașterea te va înfricoșa; astfel, vei trăi asuprit de forțele răului. Cei care cred cu adevărat în Dumnezeu sunt neînfricați ca leul.

Ceea ce psalmistul a scris este modul de a se purta pentru a fi salvat. Este în zadar să încerci alte modalități, fiindcă nu vor funcționa. Calea pentru a fi auziți și a avea reușită este cea a credinței, ce ne vine în inimă când auzim Cuvântul (Romani 10.17). Așadar, trebuie să urmăm planul sfânt, căci Cuvântul este singura cărare ce duce la succesul deplin.

Ca și David, inima îți va tresălta de plăcere. Bucuria vine înainte ca binecuvântarea să fie primită, căci creștinul va pleca la luptă sărind de mulțumire. Așadar, când duhul tău va primi confirmarea sfântă că va birui, fericirea îl va cuprinde. Inima mulțumită este un semn că poți să-ți faci determinarea.

Lauda Domnului nu trebuie adusă numai după ce lucrarea a fost realizată. Cei care cred cu adevărat în bunătatea și credincioșenia Tatălui continuă să-L laude cu cântarea lor chiar și după ce bătălia a avut loc. Orice ar fi, trebuie să credem că vom fi salvați de Dumnezeul nostru.    

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!