Mesajul zilei

11/08/2019 - RIDICAREA TA

Te înalţ, Doamne, căci m-ai ridicat şi n-ai lăsat pe vrăjmaşii mei să se bucure de mine.

Psalmi 30.1

Niciun fiu al lui Dumnezeu nu trebuie să trăiască cu capul jos, înfrânt sau cu neîmpliniri. Învierea lui Hristos, cu care am fost răsplătiți, ne asigură că vom trăi cu capul sus deasupra tuturor lucrărilor vrăjmașului. Însă, drepturile noastre vor fi recunoscute numai dacă vom fi tari și hotărâți în credința noastră. Creștinul care nu se va strădui să-și însușească drepturile în Domnul nu va reuși să scape de lucrările celui rău.

            Cuvântul este limpede când ne spune că, prin moartea lui Isus, Dumnezeu ne-a ridicat. Lui David i s-a arătat lucrarea Mântuitorului ce este de făcut pentru om, care, din cauza păcatului lui Adam, a rămas sub stăpânirea lui Satana. David, de îndată, a prorocit că va sosi ziua în care va înălța pe Cel Preaînalt, fiindcă Acesta îl ridicase. Astăzi, poți înălța pe Cel Atotputernic, fiindcă El te-a ridicat deja.    

            Psalmistul David, împăratul Israelului, a trăit o mie de ani înainte de lucrarea pe care Hristos a făcut-o pe Calvar. Văzând ceea ce Cel Preaînalt îi arăta, el a primit revelația. Același lucru trebuie făcut mereu când Tatăl ne arată ceva, deoarece revelațiile neasumate nu pot face nimic pentru noi. Ceea ce Domnul ne vorbește are în sine puterea necesară de a înfăptui ceea ce El ne anunță.

            Este important să ne asumăm și să începem să slăvim pe Dumnezeu pentru ceea ce El ne spune că va fi spre binele nostru, chiar dacă este vorba de un plan pentru un viitor apropiat sau mai îndepărtat. Tot ceea ce este nevoie pentru a trăi cu capul sus este de a slăvi includerea noastră în lucrarea lui Isus, fără a accepta amestecul vrăjmașului în viața noastră, fiindcă am fost ridicați deasupra tuturor lucrărilor întunericului.

            Lucrarea mântuitoare a fost îndeplinită. În lumea duhovnicească, nu trebuie să ne supunem diavolului. În toate lucrurile, suntem mai mult decât biruitori prin Cel care ne-a iubit (Romani 8.37). Mântuirea noastră este totală și desăvârșită. De aceea, nu trebuie să acceptăm suferința în niciun domeniu al vieții. Așadar, fii tare, dăruiește-te Domnului și fii cu adevărat mai mult decât biruitor.

            Nu da lui Satana nicio autoritate asupra vieții tale, căci a fost despuiat de putere și nu te poate asupri în niciun fel. Trebuie să propovăduim acest mesaj tuturor, pentru ca cei care nu-și cunosc drepturile în Hristos să se poată elibera. Lucrarea de mântuire ne-a izbăvit de sub orice putere a celui rău.

            Toți cei iertați de Domnul trebuie să se bucure de libertatea dobândită în favoarea celui care devine fiu al lui Dumnezeu. Față de orice ispită, amintește-ți că eliberarea ta este adevărată și, de aceea, nu trebuie să sccepți ca fostul stăpân, acum înfrânt, să vină să te asuprească din nou.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!