Mesajul zilei

12/08/2019 - SORTITE SĂ FIE PRINSE ȘI NIMICITE

Dar aceştia, ca nişte dobitoace fără minte, din fire sortite să fie prinse şi nimicite, batjocorind ce nu cunosc, vor pieri în însăşi stricăciunea lor

2 Petru 2.12

Dobitoacele fără minte au fost sortite pentru hrana de zi cu zi a omului, iar unele dintre ele pentru a-l ajuta la munca grea. Noi am fost făcuți pentru lauda și slava lui Dumnezeu și, de aceea, nu trebuie să acceptăm să trăim în afara planurilor Domnului. Planul sfânt pentru fiecare este frumos și desăvârșit, căci a fost gândit de Făptura ce știe totul și este Izvorul dragostei. Înțelegerea voinței Celui Preaînalt trebuie să-ți fie cea dintâi grijă.

Din nefericire, sunt oameni atât de amăgiți de cel rău încât ajung să se asemene dobitoacelor fără minte. Aceștia nu se gândesc la exemplul rău pe care-l dau, și nici la faptul că, într-o bună zi, se vor afla înaintea lui Dumnezeu și vor trebui să dea seama pentru faptele lor. Nu vor exista scuze pentru cei care nu au îndeplinit poruncile Domnului. Însă, cel care le-a primit și le-a dus la îndeplinire va fi răsplătit întru veșnicie.

Păcatul lui Adam a adus moartea – firea lui Satana – tuturor oamenilor și, din această cauză, ființa umană se naște de la început sub stăpânirea celui rău (Romani 3.23). Aceasta durează până în ziua în care păcătosul aude Evanghelia, crede în vestirea sfântă și se convertește ; în acest moment, el se naște din nou (Ioan 3.5). Până atunci, firea sa este rea și nu poate fi îmbunătățită ; astfel, prin noua naștere, el este reîntrupat prin iertarea în Isus Hristos. Începând de acum, nu se mai găsește sub stăpânirea celui rău (Romani 6.14).

Cei la care nu va ajunge Evanghelia vor fi închiși pe vecie după gratii și vor cunoaște moartea veșnică. Destinul ce-l așteaptă pe păcătosul care nu dă atenție la vorbele Domnului este greu și plin de suferințe. Cei care îndrăznesc să spună că sunt atei, că Dumnezeu nu există sau preferă să rămână în afara dragostei sfinte se vor căi mult întru veșnicie, dar va fi mult prea târziu.

Este ușor să deosebești pe cel mântuit de cei rătăciți, căci aceștia vorbesc despre ceea ce este în inima lor. Modul lor de a vorbi arată că nu au cunoscut încă binecuvântarea cerească. Însă, cei mântuiți vorbesc după pildele lui Dumnezeu. Cei rătăciți, chiar dacă își dau silința pentru a se asemăna cu creștinii, nu vor reuși să ajungă prea departe, fiindcă inima lor nefiind recreată nu împlinește condițiile de a folosi limbajul ceresc (1 Corinteni 2.14).

Modul în care oamenii trăiesc arată de asemenea dacă aceștia sunt mântuiți sau nu. Fiul lui Dumnezeu poate fi ispitit din greu și făcut să cadă pradă înșelăciunii, însă, în momentul de realizare a faptului, Duhul Sfânt își deschide ochii și atunci se răzgândește și dă înapoi. Robii Celui Preaînalt sunt supuși în toate cele la atingerea Sfântului Duh.

Cei care nu se vor naște din nou vor merge în pierdere și vor pieri din cauza propriei nelegiuiri. Mare grijă la felul de viață pe care-l duci, și la gândurile ce-ți stau în cuget, cât și la neprihănirea inimii tale, căci dacă răul te va stăpâni și păcatul va face parte din viața ta, vei pieri din cauza lor pentru totdeauna și moartea te va înlânțui.

Fă alegerea cea dreaptă: întoarce-te la Domnul și primește viața lui Dumnezeu. Aceasta va aduce sănătate trupului tău și răcorire oaselor tale (Proverbele 3.8), pe lângă faptul că îți va asigura mântuirea veșnică!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul sa va binecuvanteze!