Mesajul zilei

13/08/2019 - DRAGOSTE FĂRĂ RĂZBUNARE

Căci El nici nu dispreţuieşte, nici nu urăşte necazurile celui nenorocit şi nu-Şi ascunde Faţa de el, ci îl ascultă când strigă către El.

Psalmi 22.24

Oamenii nelegiuiți se pot bucura, fiindcă Domnul nu-i va disprețui, și nici renega. Dimpotrivă, Dumnezeu se uită cu dragoste la cei care se află încercați de mari ispite și, dacă aceștia Îi vor cere, Creatorul nu va întârzia să le vină în ajutor. Cel Preaînalt vrea bunăstarea tuturor oamenilor; de aceea, Domnul nu va refuza de a da ajutor celor care s-ar afla în greșeală, dacă aceștia vor striga către El.  

Există multe lucruri teribile pentru ființa umană. Fapte din cele mai diverse ce sunt condamnate de Scripturi au loc peste tot în lume, căci diavolul lucrează mereu cu aceleași vicleșuguri. Pe de altă parte, dacă cei nenorociți, din cauza asupririi prințului întunericului, și-ar da seama că au un enorm potențial în Dumnezeu, ar lăsa păcatul și s-ar întoarce la Tatăl ; astfel, viața li s-ar schimba în bine.

Cel Preaînalt se uită cu dragoste la ființa umană pentru a afla ce o doare, fără a arăta nici cel mai mic sentiment de supărare, ură sau răzbunare. Tatăl ceresc știe ceea ce Satana a făcut cu mulți oameni și, de aceea, fiind dragoste (1Ioan 4.8), Domnul vrea izbăvirea celor ce trăiesc în nelegiuire. Pentru faptul că Dumnezeu nu a primit niciodată păcatul, fiindcă acesta este opus sfințeniei Sale, El va ajuta pe cel care vrea să se izbăvească.

Tatăl nu-Și ia fața de la oamenii care sunt făcuți să ajungă în cele mai groaznice situații. Dimpotrivă, El suferă în numele acestora, care, de vor continua să neglijeze Cuvântul, vor fi condamnați la pedeapsa cea veșnică. Omul care se neliniștește din cauza faptelor rele pe care le comite, de Îl va striga pe Dumnezeu, va avea mâna Sa puternică lucrând în ajutorarea sa. Ori, răzbunare sau proastă amintire nu există la Tatăl ceresc.

Scriptura asigură că Dumnezeu aude rugăciunea celui care se află în încercare. De aceea, cine se îndepărtează de Calea cea bună, sau a renunțat la Domnul, de va fi sincer și își va mărturisi greșeala, se va putea ruga, căci va fi auzit de Cel care este Atotputernic și iubire. Cu fiii lui Israel, Creatorul tuturor lucrurilor Și-a dovedit bunătatea și puterea de iertare, și, astfel, orice om care își dorește izbăvirea Îl va avea alături pe El care nu îl va lăsa în strânsoarea forțelor asupritoare.

Versetul pe care îl studiem este o invitație pentru cel care se află pradă vreunei greșeli, din care nu reușește să se elibereze. Înțelege că mâna lui Dumnezeu te va pune în libertate. Este necesar numai să-ți recunoști păcatul și, cu credință, să strigi către Domnul care, deîndată, va face cele necesare pentru a-Și îndeplini Cuvântul.

Lasă pe Tatăl ceresc să-ți știe suferința și, astfel, El îți va arăta calea de îndreptare. Fără El, nimeni nu va reuși să se elibereze de sub forțele răului; însă, cu ajutorul Cerurilor, nimeni nu va continua în păcat, căci Domnul este bun pentru a veni în ajutorul celui care are nevoie de lucrarea Sa.    

                       

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!