Mesajul zilei

17/08/2019 - VESTE BUNĂ PENTRU CEI CĂZUȚI

Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi.

Psalmi 145.14

Evanghelia luminează inima celui care Îi dă ascultare și, în același timp, aduce bucurie și siguranță, ce nu pot fi găsite altundeva. Religiile sunt nemiloase, căci prin conceptele și regulile lor, pe lângă faptul de a conține sarcini greoaie pentru adepții lor, aduc condamnări celor care cad. Membrii oricărei religii și-ar face un mare bine dacă ar sta departe de conducători atunci când greșesc.

Numai Cuvântul lui Dumnezeu cunoaște dragostea, compasiunea, îndurarea și iertarea. Vezi bine că nu este vorba de nicio religie, ci de Buna Vestire despre ceea ce Dumnezeu este, despre ceea ce Isus a făcut pentru om și despre ceea ce dragostea sfântă va face pentru cel care are nevoie de ea. Evanghelia este tot ceea ce ființa umană are nevoie pentru a trăi eliberată de orice judecată. Mesajul său este alinare pentru suflet și, în același timp, puterea lui Dumnezeu la lucru.

Teologia moartă învață că cei care cad sunt aruncați imediat în mâinile diavolului; însă, adevărul este că nu există nimic mai neadevărat decât această afirmație. Dacă cel căzut nu se căiește, și nici nu caută iertarea sfântă, se va afunda și mai mult, până când vrăjmașul va lua cu totul controlul asupra vieții sale. Însă, Domnul nu îl va părăsi, căci ar susține pe toți cei care se amăgesc cu minciunile diavolului.

Vrăjmșul nu poate stăpâni de îndată pe omul înșelat de el, căci, atâta timp cât este căzut, Duhul Sfânt îl va sprijini, dovedindu-l în ceea ce privește păcatul, neprihănirea și judecata (Ioan 16.7,8). Cel Preaînalt știe că mulți s-au împiedicat din cauza necunoașterii Cuvântului Său și, de îi părăsește, cel rău îi va arunca într-un hău atât de mare încât nu vor reuși să se mai întoarcă.

Tatăl nostru este răbdător și drăgăstos în același timp. Este clar că Lui nu I-ar plăcea să păcătuim, căci ne-am murdări și, fără îndoială, am pierde multe binecuvântări. În sfârșit, din nefericire, mulți sunt cei care nu vor rezista ispitelor și vor da ascultare duhurilor înșelătoare. Însă, chiar de căderea noastră este împotriva voinței sfinte, Domnul continuă să ne păzească, să ne ocrotească și nu Se va lepăda de noi.

Pe lângă faptul de a întinde mâna celor care se împiedică și cad, Cel Preaînalt îi ridică. Oricare ar fi căderea pe care cineva ar fi suferit-o, Domnul îl va rídica și îl va pune în picioare. Fără îndoială, El va face tot ceea ce e necesar pentru a nu-i lăsa pe ai Săi să rămână în noroi. Numai cel nelegiuit nu va primi ajutorul sfânt, iar fără el nu are cum să se ridice.

Dacă preaiubitul nostru frate se simte întristat de ceva ce a făcut și, astfel, știe că a căzut, având în vedere că legătura cu Domnul este ruptă, te poți căi acum și căuta iertarea sfântă. Cel Preaînalt se întristează cu greșeala ta, dar, în același timp, El Se oferă să te ridice. Ia mâna lui Dumnezeu și întoarce-te la comuniunea cu El.    

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!