Mesajul zilei

18/08/2019 - DOUĂ ARGUMENTE DE NETĂGĂDUIT

Pentru Numele Tău, Doamne, înviorează-mă; în dreptatea Ta, scoate-mi sufletul din necaz!

Psalmi 143.11

Psalmistul a strigat către Domnul pentru a fi înviorat, căci inima îi cerea o nouă viață. El a făcut așa fiindcă trăise înainte de răstignirea lui Isus de pe Calvar. Astăzi, nu mai este nevoie să strigi după această binecuvântare, deși nu este ceva greșit să o faci. Dacă duhul îți este slăbit și te simți înfrânt, neavând curaj pentru a reacționa, determină-ți înviorarea, căci omul a fost deja înviorat când Isus a primit o nouă viață.

El s-a rugat pentru ca această lucrare să fie făcută în Numele Domnului. Ori, noi am fost investiți cu autoritatea ce I-a fost dată Lui și, de aceea, trebuie doar să determinăm și să credem că înviorarea noastră se va săvârși grație acestui Nume, ce aduce slavă Celui Preaînalt. Apoi, adevărul este că, de trăiești în comuniune, nu te vei îndepărta niciodată de Dumnezeu. Taina este de a păstra ce ai primit. Pentru ca nimeni să nu-ți ia cununa (Apocalipsa 3.11).

Știm că am fost făcuți de Isus împărați și preoți. În Numele Său, trebuie să stăpânim peste forțele răului ce vor să ne urmărească, să ne asuprească și să ne facă să suferim. Cine este înviorat va putea folosi Numele ce este suveran peste toate numele și, astfel, nu numai că va obține victoria, ci și va aduce lui Dumnezeu slava lucrului bine făcut. Este făgăduința lui Hristos de a ne împlini determinarea pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul (Ioan 14.13).

            Psalmistul folosește expresia în dreptatea Ta. Dreptatea lui Dumnezeu se face cunoscută în lucrarea lumească pe care Isus a realizat-o prin moartea Sa. El ne-a luat locul și a plătit prețul necesar pentru răscumpărarea noastră. Când lucrăm din dragoste pentru dreptatea lui Dumnezeu, ne folosim de motivul cel mai puternic pentru a birui pe vrăjmaș. De aceea, nu-ți cruța autoritatea în a reprima pe ispititor.

            Să nu te lași asuprit, căci Domnul ne-a hărăzit o viață din belșug prin mijlocirea răstignirii Fiului Său. Realizându-Și cel mai mare act de dreptate, Cel Atotputernic ne-a pus păcatele asupra lui Isus, iar El ne-a purtat povara deplinei noastre nelegiuiri. Străduiește-te să nu cazi în păcat, iar, de asta se întâmplă, du-te imediat înaintea scaunului de judecată și cere-ți iertarea, fiindcă Hristos a plătit deja pentru toate greșelile noastre. El a făcut pentru noi mult mai multe lucruri decât putem știm.

            Cerând ceea ce îți aparține în dreptatea lui Dumnezeu, te pui într-o asemenea poziție încât vrăjmașul nu va mai reuși să te asuprească, căci dreptatea Domnului va începe să lucreze cu toată puterea. Vrăjmașul se supune numai celui ce luptă din toate puterile, după cum îi este arătat în Cuvântul lui Dumnezeu.

            Informațiile corecte au fost puse în Scripturi întru binele nostru. Astfel, nu ai de ce să nu poți fi izbăvit de sub orice lucrarea diavolească. Orice necaz te-ar încerca, de te vei ruga acum în Numele lui Isus și vei cere scoaterea acestui rău, acesta va ieși. Cine lucrează potrivit Cuvântului reușește aceleași rezultate obținute de Învățător aici pe Pământ. Acopere-te cu această putere și însușește-ți binecuvântarea!           

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!