Mesajul zilei

20/08/2019 - DUMNEZEU E BUN

Da, bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei cu inima curată!

Psalmi 73.1

Mesajul versetului citat este că Domnul este bun în tot ceea ce spune, făgăduiește și realizează. Lucrările Sale nu sunt făcute cu neatenție sau neglijență, ci cu desăvârșire. Dragostea Sa este deplină din toate punctele de vedere, iar sfaturile Sale sunt cele mai bune pe care cineva le-ar putea da. Nu există lucrare de-a Lui care să aibă nevoie de îmbunătățiri, căci sunt realizate de Cel care este desăvârșit în toate cele.

Cel Preaînalt era bun cu Israel. Această nație, ce își are obârșia în Avraam și primise mesajul că urmașii săi vor fi binecuvântați, formau poporul făgăduinței. În toată istoria Israelului, mâna cea sfântă a lucrat pentru binele izraeliților. Întotdeauna când Îl căutau pe Cel Preaînalt, grație Legăturii Sale, Cel Atotputernic le ieșea înainte cu puterea Sa pentru a-i ajuta să se elibereze de vrăjmași.

Creștinii sunt Israelul de astăzi, care era simbolul Bisericii Domnului Isus. Robii din vechime ai lui Dumnezeu au trecut împreună cu noroadele ce trăiau împrejur prin ceea ce trecem astăzi din cauza încercărilor prezente. Atunci, la necaz, ei strigau la Dumnezeu, care le venea în ajutor.

Astăzi, de vom recurge la ajutorul Său, ceea ce avem nevoie ne va fi dat. Pentru asta, trebuie să aflăm taina de a fi auziți: să ai o inimă curată. A avea o inimă curată este condiția ca Tatăl să poată lucra în noi. Pentru a fi sfânt, cu totul în afara greșelii, Domnul nu are cum să acționeze pentru binele celor care nu Îi slujesc în sfințenie, fiindcă prezența păcatului face ca fața Lui să se întoarcă de la ființa umană. Poporul lui Israel a învățat că, după ce te cureți de păcate, trebuie să lupți împotriva forțelor răului fără nici cea mai mică teamă că ai putea fi înfrânt.          

Ce înseamnă să fii cu inima curată? Există oameni care se străduie mult pentru a avea o inimă fără de pată, însă, ceea ce nu știu este că, pentru asta, este de ajuns să păzești ceea ce Cuvântul sfânt le spune și, astfel, să-și îndrepte purtarea. Cine așa va face nu va pierde nicio bătălie. Cel care este curat este mereu bun cu ceilalți din jur, nu ia în serios nimic rău și iartă pe cel care l-a nesocotit.

Cei care au inima curată primesc ceea ce este mai bun de la Dumnezeu, căci Îl bucură mult prin faptele lor. Aceștia nu-și pierd încrederea în ceilalți, iubesc fără interese ascunse și, când sunt jigniți, nu răspund cu aceeași monedă. Dimpotrivă, cu credință și determinare, urmăresc calea plănuită de Duhul Sfânt.  

            Ceea ce Tatăl face pentru un om arată cum îi este inima, iar cei care se află în greșeală vor fi ajutați de Cel Preaînalt. Oamenii care nu s-au încredințat încă Domnului vor vedea că împotrivirea de a se converti este una dintre loviturile reușite ale celui rău împotriva sufletului lor. Astfel, aceștia vor pierde ceea ce este mai bun din credința în Isus: mântuirea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!