Mesajul zilei

21/08/2019 - CE POATE FACE INVIDIA POATE ÎN TINE

Totuşi era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii! Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiţi când vedeam fericirea celor răi

Psalmi 73.2,3

Diavolul știe că nu poate intra în viața celui ce este născut din nou, dar face totul pentru ca sfinții să realizeze ceea ce îi place. Satana îi încearcă pe toți în cele mai diferite forme. Unii sunt determinați să comită adulter, alții, să fie necinstiți, să mintă, să urască sau să se uite cu jind la cei nesocotiți, care, aparent, se bucură de mult belșug. Semnul că cineva are cu adevărat o viață îmbelșugată se vede în teama pe care o are față de Domnul.

Pașii psalmistului, care era om în Dumnezeu, era să-i alunece, iar cauza era invidia pe care o simțea față de cei nelegiuiți. De te vei uita la modul în care păcătoșii trăiesc, nu-ți vei dori niciodată ceea ce au. Unii, de fapt, se află în posesia de bunuri materiale, dar asta nu înseamnă că trăiesc bine. În multe cazuri, ceea ce reușesc nu este obținut prin mijloace cinstite și, de aceea, își au conștiința încărcată și stau mereu cu grija că li se poate întâmpla ceva rău.        

Omul care își dorește ceea ce au cei nesocotiți se apropie de cădere. Să știi că cel mai bine în viață este să umbli cu Dumnezeu, să fii tare în credință și să fii gata de a trăi în Ceruri, când ceasul îți va veni.Cine slujește Celui Preaînalt nimicește orice ispită a diavolului, chiar de ar fi să câștigi întreaga slavă a lumii. Asta este ceea ce Isus a făcut răbdând ademenirea celui rău (Matei 4.9,10).

Nu lăsa ca diavolul să-ți trezească dorința de a practica ceea ce este greșit, cum a făcut Eva. Fiind ispitită de Satana, ea a văzut că fructul era plăcut ochilor, de dorit pentru a înțelege și bun de mâncat. Drept urmare, Eva a luat fructul și l-a mâncat; apoi, a dat din fruct soțului ca să mănânce, ceea ce Adam a și făcut. În acest mod, păcatul a venit pe lume și, odată cu el, moartea – firea lui Satana.

Cine se va lăsa amăgit de vorba vrăjmașului va ajunge în pragul distrugerii și, dacă nu va pleca imediat de unde se află, va comite o mare greșeală, ceea ce va deschide ușa pentru ca Satana să intre. Pentru ca asta să nu se poată întâmpla, trebuie să fii tare în credință și să nu primești nicio propunere de la tatăl minciunii (Ioan 8.44), fiindcă dorința lui este de a te avea în strânsoarea sa. Nu da mântuirea și pacea în Hristos pe nimic din ceea ce cel rău îți oferă.

Creștinul a fost deja izbăvit de orice lucrare rea. Tatăl l-a adus în Împărăția Sa de dragoste și pace și, cu El, vei avea doar fericire. Dacă planul sfânt este să ai o viață îmbelșugată, Dumnezeu îți va deschide ușile. Dacă Creatorul va avea alte planuri pentru viața ta, primește-le cu bucurie, căci ceea ce Domnul ți-a pregătit este lucrul cel mai bun de care te poți bucura.

Probabil că mulți dintre prietenii mei se află în aceeași situație cu cea a psalmistului. Pașii sunt gata să le alunece și să cadă în groapă. De asta se va întâmpla, viitorul le va fi amenințat. Pe de altă parte, cine iubește pe Isus și nu se lasă amăgit de nimic din ce vine de la vrăjmaș își vor petrece veșnicia, grație acestor lucruri, alături de Mântuitor în Slavă.    

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!