Mesajul zilei

23/08/2019 - SCUZE DEȘARTE

Eu am răspuns: ‘Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil.’

Ieremia 1.6

Răbdarea Domnului este foarte mare, iar dragostea Sa încă mai mult de atât, și, de aceea, nu suntem nimiciți de mânia Sa. Este ceva ce ține de înțelepciune, căci, chemându-ne, Dumnezeul nostru o face după ce a analizat totul și a ajuns la concluzia că, cu puterea Sa lucrând în noi, lucrarea pe care El vrea să o facem va fi realizată. Cu toate acestea, diavolul nu încetează de a ne spune că nu împlinim condițiile de a îndeplini planul sfânt.

            Nerăspunzând la chemarea Celui Preaînalt, pe lângă faptul de a fi cea mai mare nesăbuință pe care cineva și-o poate face sieși, este ca o afirmație cum că nu credem că El este Tatăl și că El nu știe ceea ce este drept pentru fiii Săi. Domnul nu ar spune niciodată vreun lucru care să nu fie cel mai bun pentru viața noastră. Cunoscând toate lucrurile, cât și toate amănuntele, Dumnezeu alege ceea ce este mai bun pentru noi.  

            Omul este maestru în a-și găsi scuze. Ieremia s-a scuzat pentru faptul că este un copil, dar aceasta nu a fost primită de Domnul. Îndărătul cuvintelor acestei scuze se afla un gând diabolic. Vrăjmașul nu dorea, cu siguranță, ca el să facă ceva bun pentru Împărăția lui Dumnezeu, căci, de ar fi făcut, ar fi cauzat pagube planurilor celor rele și, în plus, ar fi fost răsplătit. Fii atent, fiindcă diavolul va încerca să te îndepărteze de voia cea sfântă.

            De fapt, Iadul a venit deja demult, făcându-i pe oameni să vadă lucruri neadevărate, cum ar fi, de exemplu, să creadă că au un nas cârn sau prea mare, printre multe alte asemenea defecte. Din această cauză, nu reușesc să fie fericiți, și nici să facă ceva ce alții, cu stimă de sine, realizează. Cine vrea să reușească în viață, trebuie să învețe să se supună Domnului și să nu dea atenție minciunilor diavolului.

            ”Nu știu să vorbesc”, ”Nu am sănătate”, ”Nu am învățat destul”, ”Nu știu cum să mă port printre oamenii faimoși”, ”Sunt sărac”, ”Am religia cutare”, ”Familia mea nu a știut niciodată să facă ceva deosebit”; toate acestea nu sunt decât scuze, iar când sunt folosite, te lasă fără șansa de a îndeplini planul ce te-ar fi împlinit aici, pe Pământ, și ți-ar fi adus cea mai mare fericire întru veșnicie. Să nu crezi în nimic din ceea ce îți spun, decât numai în ceea ce spune Domnul.

            Orice fiu în Dumnezeu trebuie să fie de neînduplecat și curajos în credință. În plus, trebuie să se convingă că este ceea ce Domnul spune, că are ceea ce Cuvântul afirmă că îi aparține și că poate face aceleași lucrări pe care Isus le făcea. Știind asta, să nu lași niciodată ca lașitatea, frica sau oricare alt sentiment de înfrângere să pună stăpânire pe viața ta.

            Suntem continuatorii lucrării începute de Hristos. El a venit pentru a aduce Împărăția lui Dumnezeu oamenilor și, înainte de a pleca în Ceruri, de unde se va întoarce, a poruncit ca ucenicii Săi să propovăduiască Buna Vestire întregii omeniri       (Marcu 16.15). Așadar, să nu-ți găsești scuze niciodată față de ceea ce Dumnezeu îți poruncește, căci nu vor fi primite.

 

           În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!