Mesajul zilei

24/08/2019 - TU AI DUHUL VICTORIEI

Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!”, adică „Tată!”

Romani 8.15

Când a avut loc căderea lui Adam, duhul omului a fost desfăcut de Dumnezeu și, cu venirea morții – firea diavolului – ființa umană s-a umplut de frică, stăpânită de duhul robiei. Odată cu noua naștere, Domnul ne-a dat un duh de înfiere; astfel, am început din nou să fim în comuniune cu El. Locul nostru de astăzi este mai bun decât cel pe care Adam l-a avut înainte de a păcătui, căci am devenit copiii lui Dumnezeu cel Atotputernic.

            Înainte de convertirea noastră, exista numai nelegiuire, căci ne aflam sub autoritatea celui rău, ce ne asuprea după cum îi era pofta. Însă, odată cu reînvierea, am început să fim noi creaturi și, de aceea, nu trebuie să ne supunem niciunei toane a diavolului. Acum, nu ne lipsește decât să ne asumăm înfierea și să profităm de drepturile noastre în Hristos.

Așadar, nu trebuie să-ți mai fie frică. Scoate-ți din inimă orice sentiment de lipsă de demnitate; acum ești fiu al Celui Preaînalt și nimeni nu îți poate lua dragostea lui Dumnezeu. Chiar de ai căzut și, din această cauză, crezi că nu îndeplinești condițiile de a-l înfrunta pe vrăjmaș, nu sta plângându-te; ridică-te, mărturisește-ți păcatele și asumă-ți noul loc în Hristos Isus.    

            Fiind rob al Domnului, nu te supune imperiului întunericului, căci duhul robiei a fost înfrânt, pentru ca tu să fii u fiu al lui Dumnezeu neprihănit în mijlocul unui veac corupt. Începe să strălucești cu lumina sfântă în mijlocul întunericului ce îi învăluie pe cei rătăciți și fii ca sarea pământului ce nu lasă umanitatea să se strice (Matei 5.13). Dumnezeu așteaptă ca fiecare dintre fiii Săi să fie binecuvântarea pe care El i-a făcut să fie în Isus.

            Pentru faptul de a fi primit duhul înfierii, poți să spui Tată singurului și adevăratului Dumnezeu. Aceasta înseamnă că ești special, căci ai fost făcut fiu al Celui care deține toată puterea. Această legătură îți dă capacitatea de a fi păzit de orice rău. Adevărul este că un membru din família sfântă nu are nevoie de a face nimic pentru a se bucura de ocrotire, decât să creadă că este fiul Domnului, care este absolut în toate cele; așadar, poartă-te ca atare!

            Nu este lucru de înțeles ca cineva născut din nou să lase ca păcatul să-i stăpânească viața. Nu lăsa ca asta să ți se întâmple, căci așa se poartă vrăjmașul pentru a te priva de drepturile tale. Odată cu păcatul vine despărțirea de Dumnezeu și, atunci, vrăjmașul va avea condițiile de a se întoarce pentru a te asupri.

            Du-te acum înaintea lui Dumnezeu și strigă ”Ava”, ceea ce înseamnă Tată. Crede că, astfel, El nu va întârzia să-ți vină în ajutor. Tu ai acces la tot ceea ce El are, fie pace, iertare, vindecare sau orice altă binecuvântare. Împacă-te cu Domnul și începe să te bucuri de ceea ce ai nevoie, căci înfierea ta în familia sfântă îți dă acest drept.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!