Mesajul zilei

25/08/2019 - ESTE BINE SĂ BINECUVÂNTEZI MEREU

Și trecătorii nu zic: „Binecuvântarea Domnului să fie peste voi! Vă binecuvântăm în Numele Domnului!”

Psalmi 129.8

 

Există fii ai lui Dumnezeu care, prin modul de a trăi, nu par a face parte din familia sfântă, căci modul de a vorbi și de a se purta este foarte diferit de modelul biblic. Trebuie să fim veseli, bine dispuși și să avem mereu un mesaj din partea Domnului pe care să-l transmitem celorlalți. Până și gesturile noastre trebuie să vorbească despre dragostea Tatălui; astfel, vom reuși să facem binele pentru un număr infinit de oameni.

Este bine să binecuvântezi mereu. Deseori, există oameni care trec prin mari încercări și, când aud vreun rob al lui Dumnezeu binecuvântându-i, amintirea credinței îi ridică și, astfel, reușesc să biruiască răul ce îi stăpânea. Știind de asta, să nu permiti niciodată ca vrăjmașul să te folosească pentru a blestema pe cineva, sau chiar să-ți bați joc de soarta celor care, necunoscând Cuvântul, trăiesc așa cum diavolului îi place.

Pe de altă parte, se pune întrebarea: de ce oare nu propovăduim binecuvântarea dacă tot ceea ce determinăm în Numele lui Isus El însuși va face? Nu va exista nici măcar o singură dată posibilitatea ca fiul lui Dumnezeu să-și deschidă gura și Domnul să nu întărească ceea ce acesta a spus prin puterea Sa. Celui Preaînalt Îi este de ajuns să ne ocupăm locul determinând în Hristos pentru ca El să poată face ceea ce a făgăduit. Cel Atotputernic nu dă greș niciodată în nicio făgăduință făcută.

Însă, trebuie să fim atenți la modul în care binecuvântăm, căci asemenea binecuvântare fără credință nu este nimic mai mult decât o amintire. De fapt, cuvântul pe care-l spunem cuiva trebuie să fie mereu prin credință, care ne este pusă la dispoziție prin Scripturi. Ori, este scris că fără credință este imposibil să bucuri pe Dumnezeu     (Evrei 11.6). De aceea, a se purta după firea omului nu aduce nicio rezolvare! Chiar dacă se va observa o îmbunătățire semnificativă în viața unui om tulburat de un duh rău, dacă acesta nu va ieși cu adevărat prin cuvântul credinței, se va întoarce cu alți șapte și mai răi decât el (Matei 12.43-45).

Să știi că făgăduința făcută de Dumnezeu are efect numai când lucrăm în Numele lui Isus, care ne dă puterea de a îndeplini voia sfântă și de a porunci răului să iasă. De vom acționa în acest Nume, vom fi auziți în același fel în care Învățătorul ar fi dat ordinul personal. Când propovăduim în Numele lui Isus, puterea Celui Preaînalt lucrează în același fel în care lucra înainte, prin poruncile lui Hristos.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru umanitate este de a te face un semănător de bune vestiri. Cei care nu au dat ascultare la ceea ce Domnul le cere să realizeze vor fi condamnați pentru păcatul prin omisie, cum s-a întâmplat cu satul lui Meroz (Jz 5.23), care nu s-a implicat în lupta pe care Dumnezeu o purta împotriva imperiului întunericului.

Așadar, să ai mereu cuvinte de binecuvântare pe buzele tale, căci au putere. Nu contează despre cine este vorba, și nici prin ce fel de suferință trece acel cineva; dând porunca în Numele Domnului, îl pui pe cel rău pe fugă, și, astfel, lucrarea sfântă este realizată. Tatăl se află în căutarea de parteneri care să-I înfăptuiască voia în zilele de astăzi.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!