Mesajul zilei

29/08/2019 - VRĂJMAȘUL ÎȘI LASĂ IDOLI

”Ei şi-au lăsat idolii acolo şi David şi oamenii lui i-au luat ”

2 Samuel 5.21

Vrăjmașul își are idolii săi. Lucifer, pe când era modelul de desăvârșire (Ezechiel 28.12 – ARA), s-a lăsat ispitit de trufie, ambiție și alte asemenea sentimente rele ce i-au cuprins inima, transformându-se în diavol. El este atât de viclean încât nu trebuie să-i acordăm nicio atenție, căci cel care intră în legătură cu cel rău este întinat. De fapt, un gând cât de neînsemnat venit de la el este folosit drept deschidere pentru pătrunderea sa nimicitoare. Când vrăjmașul pierde o luptă, una dintre tacticile sale este de a-și lăsa acolo idolii. Așadar, când ajutăm pe cineva să se elibereze de păcat, trebuie să fim cu băgare de seamă față de ceea ce am auzit, pentru ca nimic să nu ne întineze.

Vrăjmașii dintotdeauna ai lui Dumnezeu au venit cu toată forța împotriva poporului Său, însă David – care, pe atunci, tocmai fusese încoronat împărat - și slujitorii săi au pus capăt acelei practici rele. David s-a rugat Domnului, iar El l-a călăuzit spre izbândă. Ori, faptul de a lăsa idolii pe locul acelei bătălii a fost o stratagemă a iadului, dar cine este în Dumnezeu nu iese din Cuvânt și, în consecință, nu cade în păcat. Astăzi, diavolul se folosește de toate mijloacele pentru a-i corupe pe cei care slujesc Celui Preaînalt. Așadar, trebuie să fim atenți când cineva ne spune o întâmplare tristă sau fericită și să judecăm totul potrivit spuselor Scripturii, căci, fiind de neclintit în Ea, nu ne vom întina!

Exemplul lui Iov este bun de a fi urmat. El s-a mâniat, a vorbit ceea ce nu trebuia, dar nu a întrecut măsura și nu a devenit un păcătos. În toate întreprinderile sale, Iov nu a păcătuit. Fratele meu, nici nu trebuie să ajungem aici, căci suntem mai bine informați decât acest patriarh; avem revelația lui Dumnezeu ce ne păzește de păcat și ne izbăvește de ispită. Așadar, orice ar fi și prin orice situație am trece, nu putem păcătui.

A-i fi teamă de idoli înseamnă să proslăvești diavolul. Trebuie să reprimăm de îndată orice ne-ar sugera sau orice lucru cu care ne-ar ispiti. Nu putem trăi pentru ceva ce vine de la vrăjmaș și nici încerca ceea ce acesta ne arată, ci numai pentru ceea ce Domnul ne spune, și de la Care niciodată nu ne putem lua privirea. Dacă acei idoli nu au putut să-i ocrotească pe filisteni, atunci la ce oare ar fi putut sluji? A cultiva imagini înseamnă a nesocoti porunca cea sfântă (Levític 26.1), și cine se teme de ele își asigură o tristă judecată (1 Corinteni 6.10).

Pune afară orice micime lăsată de cei înfrânți, căci de ar fi avut vreo valoare, le-ar fi fost de ajutor. Trebuie să analizăm ceea ce s-a întâmplat cu cei care au căzut în ispită și care astfel au suferit, pentru a nu greși. De ce oare însuși David a trebuit să treacă prin experiența unei plăceri păcătoase cu Bat-Șeva? Prin ceea ce a urmat apoi el a plătit un preț mult prea mare (2 Samuel 12.9-12) – și nu va fi altfel cu oricine va păcătui.

 

Fratele meu, acceptând pe Isus drept Mântuitor și Domn, ești arătat ca fiind epistola Lui cea vie (2 Coriteni 3.3). Așadar, nu lăsa ca vrăjmașul să distrugă buna Vestire scrisă în tine.        

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!