Mesajul zilei

07/09/2019 - ÎNDEPLINEȘTE MISIUNEA DOMNULUI

”După ce au trecut marea, au venit în ţinutul Ghenezaretului”

Matei 14.34

În vechime, Dumnezeu s-a aflat în Hristos mântuind lumea, așa cum și astăzi El se află în noi. Trebuie să conștientizăm că avem nevoie să slujim Domnului 24 de ore din zi, căci vrăjmașul, conștient de misiunea noastră și din cauza ei, ne îmbie cu tot felul de ispite: mânie, jignire, înjosire și alte asemenea rele. Creștinul care nu este conștient de metodele celui rău se lasă stăpânit de amăgirile celui ce este în păcat sau de orice altă răutate. Drept este să nu uităm că orice creștin are o chemare și trebuie să se încredințeze că nimic nu-l poate despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8.39).

            Nu întotdeauna calea ne este lină. Uneori, ne răsar în față munți, iar alteori, vreo mlaștină sau chiar ape fără de sfârșit. Cu toate acestea, nu contează ceea ce ne apare în cale, căci, drept este să nu ne lăsăm doborâți de greutăți, ci să ne continuăm drumul, fără mânie sau șovăire. Nu da vrăjmașului plăcerea de a-ți îngreuna înaintarea sau de a te împiedica să ajungi la bun sfârșit. A fi mereu pătruns de bucurie este taina reușitei!

            După ce a traversat marea, Domnul a ajuns în ținutul Ghenezaretului. Contează câtuși de puțin importanța pe care oamenii o dau vreunui loc, căci, oriunde există mereu de înfăptuit o lucrare a lui Dumnezeu, iar cine are judecată nu va da înapoi din realizarea planul Său. Indiferent de cât de mult este afectată starea acelui loc, vom fi ajutați în toate cele de Învățător. Nu putem uita că Mântuitorul nostru își va ține întotdeauna făgăduințele.

            Poporul din Ghenezaret a recunoscut pe Domnul. Ceea ce trebuie ca și tu să faci este că nu este nevoie să plătești pe cineva ca să vorbească despre tine, dacă modul tău de a te purta, înfățișarea și ungerea ta aduc mărturia că ești rob al Celui Preaînalt. Așa s-a întâmplat cu Elisei, după cum se întâmplă cu oricine este înțelept, slujește și se închină Domnului în duh și adevăr (Ioan 4.24).

            Dumnezeu Însuși ni-i aduce aproape pe oamenii pe care El dorește să-i ajutăm. Știind că Duhul Său are un plan pentru toată lumea, putem avea credința că Cel Preaînalt nu ne-ar trimite niciodată într-un loc din întâmplare. Dimpotrivă, El ne va ajuta în toate cele. Domnul ne pregătește casa în care vom ajunge, hrana și oamenii cărora le vom da o mână de ajutor.

            Isus nu S-a lăsat amăgit de reușită, de oboseală sau de orice alt lucru cu care vrăjmașul a încercat cu siguranță să-L ispitească, ci El a fost de neclintit în misiunea Sa și S-a folosit de puterea lui Dumnezeu, izbăvindu-i pe cei asupriți. În orice situație te-ai afla, nu înceta de a folosi autoritatea ce-ți este dată în Hristos, căci, de nu procedezi așa, misiunea ta nu va fi dusă la bun sfârșit. Nu este bine să nesocotești pe Domnul.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!