Mesajul zilei

09/09/2019 - ETAPELE SFINȚENIEI

„Dacă vrei să fii desăvârşit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă”

Matei 19.21

Nimeni nu reușește să facă ceva în viață din întâmplare. Cine, de exemplu, dorește să reușească trebuie să învețe să lucreze destul de mult, căci fiecare izbândă este o treaptă pe care o urcăm în direcția succesului. Cine poate uita vreodată de primul loc de muncă sau de primul salariu? Și prin câte emoții nu a trecut pentru a-l mulțumi pe angajator? De ce să nu-ți amintești de umilințele prin care ai trecut din cauza lipsei de experiență? Într-adevăr, cine a ajuns foarte sus știe că nu este ușor să obții reușita.

            Cu credința, procesul este același : când auzim Evanghelia pentru prima dată, inima noastră se bucură și se naște în noi o nădejde, un vis. Deși nu trebuie să facem ceva pentru a merita binecuvântările lui Dumnezeu, suntem sfătuiți să ne convertim, să ne îndepărtăm de păcat și să ne asumăm locul în Hristos. Ori, convertirea nu este mereu ușoară, căci carnea este amăgitoare și încearcă să ne convingă că nu trebuie să fim chiar atât de ”fanatici”. Există și oameni ce cred că este imposibil să stea departe de păcat și să trăiască în credință. De fapt, numai prin mijlocirea harului sfânt păcătosul reușește să nu mai facă greșeli. Însă, pentru a ajunge la o viață desăvârșită în Domnul, este nevoie să fii atent la Cuvântul Său și să trăiești cu credința ce cuprinde inima celui care crede în Isus.

            Învățătorul a spus că putem fi desăvârșiți, dar, pentru ca acest lucru să se poată întâmpla, avem ceva de făcut. Carnea noastră se împotrivește oricărei încercări de a pierde – așa cum trupul reacționează față de acele kilograme în plus: căci preferă să mai pună câteva decât să treacă prin sacrificiul de a pierde excedentul. În viață, dacă încercăm să fim desăvârșiți, trebuie să realizăm ceea ce face parte din rețeta ideală: să iei calea desăvârșirii.

            Porunca Domnului este de a vinde tot ceea ce ai. Oare tu ce ai la nivel personal? Multe lucruri, nu-i așa ? Vise, manii, dorințe proprii etc. Însă, Isus a spus că drept este de a vinde toate aceste lucruri. Așadar, de este vorba de bunuri materiale, vinde-le și dă-le săracilor; de sunt vise personale, fă la fel și dedică-ți viața să vii în ajutorul celor aflați în nevoi – printre aceștia, cei săraci în duh, care au de fapt cea mai mare nevoie de ajutorul nostru, căci sunt rătăciți, în încercarea de a-și găsi fericirea. Ne pierdem calea în viață, oamenii se lasă amăgiți, consumă droguri, se uită la filme imorale, comit înșelătorii, și toate acestea pentru a se simți realizați, dar, purtându-se așa, nu vor reuși nimic. Dacă vindem ceea ce avem și le dăm lor, vom avea o comoară în Cer.

            De ar exista o țară foarte bogată, unde să nu existe hoți și nici inflație, unde banii să fie remunerați printr-o plată de trei mii, șase mii și chiar zece mii la sută, orice investitor de bun simț ar vinde tot și și-ar pune banii acolo, nu este așa? Dar acest loc există și va dăinui întru veșnicie: Cerul! Ce oare vei face tu ca să ți-l însușești? Dacă hotărăști să păzești porunca lui Isus, vino și urmează-L !      

 

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!