Mesajul zilei

15/09/2019 - O TAINĂ MARE

Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa.

Evrei 10.23

Nu întotdeauna lucrurile funcționează cum ne dorim și, când asta se întâmplă, cel mai bine este să ne ținem fără șovăire încrederea și nădejdea că El va îndeplini tot ceea ce a făgăduit în Cuvântul Său. Oricât de mari ar fi făgăduințele Domnului și oricât de imposibil de realizat ar fi acestea, încrede-te în Dumnezeu. El este credincios și, de aceea, va înfăptui tot ceea ce a promis în ceea ce ne privește.

Dacă pretinzi ca voia să ți se facă în momentul în care simți dorința, încă nu ai ajuns la desăvârșirea duhovnicească (Efeseni 4.13,14). Purtându-te astfel, dovedești a fi asemenea micuților răzgâiați, ce se bosumflă dacă părinții nu le satisfac dorințele de îndată ce sunt cerute. Astfel încât, dacă Dumnezeu nu te ajută cu ceva, El o face probabil spre binele tău.

Când nu ai răspunsul pe care ți l-ai dori, analizează-ți inima și vezi dacă acel lucru a fost cu adevărat făgăduit de Domnul. Este bine să te asiguri dacă nu ai făcut vreun păcat în viața ta, căci asta îl îndepărtează pe Dumnezeu. Dacă oamenii ar fi auziți când au greșit, și-ar motiva greșelile, spunând că Tatăl le îngăduie asemenea purtare, căci El le știe nevoile și, în cazul lor, nu este vorba de niciun păcat.

Dacă binecuvântarea se lasă așteptată, îndrumarea Duhului Sfânt este să ne păstrăm nădejdea; astfel, vom fi mai puternici și opreliștele vrăjmașului vor fi îndepărtate. Când credința îți este puternică în inimă, va fi de ajuns un singur cuvânt spus în Numele lui Isus, pentru ca lucrul dorit să se materializeze. Dreptul de a fi fost răscumpărat de Isus îți va fi mereu asigurat !      

Nădejdea ce ne cuprinde inima auzind Cuvântul lui Dumnezeu ne dă asigurarea că Cel Preaînalt va împlini tot ceea ce a promis. Uneori, va trebui să facem la fel ca și Daniel, care a avut nevoie de 21 de zile de rugăciune și post pentru ca un arhanghel al lui Dumnezeu să vină și să doboare pe demonul asupritor (Daniel 10.13). Drept este ca Domnul să vină să te ajute de fiecare dată când ai nevoie.

Făgăduința ce ți-a fost făcută poate fi mare. Realizarea ei poate părea imposibilă, dar, de ai primit-o prin sfântul Cuvânt, nu vei fi biruit; dimpotrivă, îi vei vedea confirmarea de îndată ce condițiile stabilite în Scripturi sunt îndeplinite. Dumnezeu este credincios și nu Se va lepăda niciodată de ceea ce a promis.

Fiind creștini, născuți din nou, facem parte din Trupul lui Hristos și, de aceea, putem spune că facem parte și din Dumnezeu. Nu există motiv pentru care Tatăl să nu ne binecuvânteze cu tot ceea ce ne-a fost prevestit. Nu fi delăsător în a-ți afla drepturile în Hristos, și nici frică să le revendici! Aceasta este o taină mare în drumul tău către credință! Pune, așadar, în practică tot ceea ce citești în Cuvânt.  

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!