Mesajul zilei

20/09/2019 - NICIODATĂ SĂ NU-ȚI PIERZI PACEA DIN SUFLET!

V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.

Ioan 16.33

Nu este nimic mai important pentru orice creștin decât de a face astfel încât să fie cu sufletul împăcat. Altfel, diavolul se folosește de minciună drept plan pentru a opri creșterea fiilor lui Dumnezeu, care, ca membri ai familiei sfinte, devin moștenitori ai Domnului. Cei care cred că nu mai pot merge înainte au fost de fapt amăgiți de vrăjmaș. Ori, a-și pierde pacea este un mod de a se îndepărta de Adevăr ; așadar, a avea pace în suflet îl face pe robul Celui Preaînalt să obțină victoria.

Pacea din suflet este una dintre caracteristicile principale ale oricărui fiu al lui Dumnezeu. Cine crede în Cel Preaînalt se arată mereu curajos, fața îi este luminată și intră în luptă încrezător. Dimpotrivă, cel care se lasă înșelat de vorbele vrăjmașului arată o privire întunecată, fața are aspectul celui care a văzut un monstru și este neîncrezător în toată lumea. Cuvântul lui Dumnezeu asigură că nimic nu-i va fi tăgăduit celui care se încrede în Domnul dacă determină în Numele lui Isus.

Contează câtuși de puțin originea sau școala pe care ai urmat-o, căci faptul de a fi primit pe Isus drept Mântuitor te face moștenitor al lui Dumnezeu, împreună moștenitor cu Hristos (Galateni 4.7). Aceasta înseamnă că, dacă Isus poate lua în stăpânire puterea Tatălui, și noi putem. Lupta prin care trece un creștin nu poate lua prin surprindere pe Domnul, odată ce El a pus în Cuvântul Său calea dreaptă și autoritatea ce îți va aduce victoria.

Diavolul cunoaște puterea nimicitoare a înșelăciunii mai bine decât oricine. Când era un înger al lui Dumnezeu, plin de slavă, a conceput minciuna și, cu aceasta, a devenit ființa necurată și acuzatoare a fiilor Celui Preaînalt. Satana știe că, dacă reușește să te facă să crezi în ceea ce este fals, nu vei mai fi o amenințare pentru împărăția întunericului, ci, da, o forță de manipulat în mâinile sale necurate. De aceea, nu crede nimic ce contravine Cuvântului Domnului.

Niciodată să nu crezi că nu vei reuși să primești sau să ai ceea ce Dumnezeu spune că aparține alor Săi. Cine crede în ceea ce Tatăl spune află că El nu a trimis numai informația, ci și puterea necesară pentru a realiza lucrarea. De spui că nu vei reuși, vei fi crezut în minciunile celui rău și, într-o bună zi, va trebui să dai seamă pentru asta.

Cu nădejde, ațintește-ți ochii în ceea ce Cel Atotputernic spune. Dacă El a vorbit, ai sau vei avea ceva. Mergi în pace în căutarea a ceea ce este al tău. Niciodată să nu accepți vreun gând de înfrângere, căci Tatăl nostru ne poartă numai către biruință (2 Corinteni 2.14). Fiind Dumnezeu Lumina noastră, de cine oare ne-am mai putea teme ? Dacă El este Sprijinirea vieții noastre, de cine oare să ne mai fie frică ? (Psalmi 27.1). Creștinii sunt ceea ce Domnul spune despre ei că sunt.

Nu lăsa ca teama să pună stăpânire pe inima ta. Simțindu-te slăbit, crede și mărturisește că poți toate lucrurile în Dumnezeu, care te întărește. Avându-L pe Cel Preaînalt drept Sprijin, nu vei pierde nicio bătălie. Așadar, nu uita de un lucru cât de simplu: a avea pace în suflet este condiția principală pentru ca creștinul să aibă pe Domnul înaintea sa, purtându-l către biruință.

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!