Mesajul zilei

21/09/2019 - DOUĂ PORUNCI

Isus le-a zis îndată: „Îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi!”

Matei 14.27

Cei care slujesc lui Dumnezeu vor trece prin învățături bune. Isus, de exemplu, i-a pus pe ucenici să meargă pe mare și, când s-au confruntat cu probleme mari, El însuși i-a învățat lucruri importante. Aceasta ne arată că Domnul are mereu lecții noi de care vom avea nevoie mai târziu. Taina constă în două elemente : a avea îndrăzneală și a nu se teme. Nu avem dreptul la nicio alta posibilitate, căci nu ar fi decât o minciună a deiavolului. De fapt, trebuie să rămânem numai cu ceea ce Cel Atotputernic ne dă.

Dumnezeu va da numai sfaturi bune celor care Îi slujesc cu adevărat. Aceasta nu înseamnă că aceștia vor duce o viață în roz, ci că, uneori, Cel Preaînalt îi va face să treacă prin niște încercări ce le vor fi foarte folositoare. De îndată ce Domnul Isus a fost botezat de Ioan în Iordan, Duhul Sfânt L-a dus în pustie pentru a fi ispitit de diavol (Matei 4). A fi ispitit nu e deloc plăcut, dar e ceva necesar pentru creșterea noastră duhovnicească.

Domnul Isus a fost cel care i-a îndemnat pe ucenicii Săi să urce în barcă și să vâslească către celălalt mal. Cu siguranță, El știa că bătea un vânt potrivnic și că ei se vor confrunta cu greutăți în timpul călătoriei. Același lucru ni se poate întâmpla și nouă, căci asta face parte din învățătura Lui. Dacă situația nu este așa cum ai sperat, nu dispera și nici nu te lăsa doborât. Cel mai bun lucru de făcut este de a merge în căutarea Domnului și să aștepți ceea ce El va face.

            După ce a terminat ceea ce a avut de făcut, Isus a venit în ajutorul ucenicilor Săi. Aceștia trebuie să se fi avut încredere că El nu îi va lăsa acolo singuri; până la urmă, dacă Dumnezeu permite ca omul să se confrunte cu anumite probleme, El nu va uita să îi dea și rezolvarea. După ce S-a rugat, El S-a dus la ei. Însă, aceștia au crezut că era o fantasmă. Uneori, și noi înțelegem totul greșit și comparăm apariția Învățătorului cu lucruri ce nu au niciun sens.

            Lasă pe Domnul să te învețe. Fii atent mereu la ceea ce Scripturile spun, căci, astfel, nu vei greși. Toate lecțiile pe care Dumnezeul nostru ni le dă trebuie primite ca adevărate comori. Dacă El ne pune împotriva unui vânt puternic, când va veni momentul de a-i schimba direcția, El însuși va veni să o facă. Niciodată să nu lași ca disperarea să-ți pătrundă în inimă, fiindcă, în caz contrar, și tu vei vedea fantasme.    

            Pentru ca ucenicii să se liniștească, Domnul le-a strigat cele două taine ale biruinței : a avea îndrăzneală și a nu se teme. Cine se va purta așa, nu va pierde niciodată vreo bătălie. Omul care se încrede în ceea ce Domnul i-a spus inimii nu trebuie să-și piardă niciodată curajul. Cui îi este frică mărturisește, cu alte cuvinte, că nu are încredere în cel care nu a mințit niciodată – Tatăl nostru.

            Nu accepta nicio altă posibilitate ce îți este oferită. Așteaptă numai împlinirea sfântului Cuvânt, chiar dacă asta presupune vreo neplăcere sau o pierdere aparentă. Urmează mereu Cuvântul Domnului și, apoi, când furtuna va fi trecut, vei vedea că a fost spre bine ceea ce ți s-a întâmplat, căci ai ieșit mai puternic și binecuvântat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!