Mesajul zilei

22/09/2019 - LASĂ PE DOMNUL SĂ TE CĂLĂUZEASCĂ

Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii.

Proverbele 16.9

Întovărășirea cea bună este când Domnul ne îndreaptă pașii. De fapt, nici nu contează unde suntem duși, din moment ce Tatăl se află în frunte; până la urmă, nu există nimic rău în ceea ce Creatorul face. Așadar, dacă, de exemplu, El a ales să te ducă în largul mării, trebuie să știi că aceasta este calea cea mai bună pentru viața ta, fiindcă Dumnezeu nu greșește și nici nu se înșeală niciodată. De asemenea, trebuie să fim înțelepți și smeriți, fiind atenți dacă suntem sau nu mustrați în drumul nostru, căci Cine ne conduce este atotștiutor.

            Nu te băga în nicio afacere comercială sau în nicio altă bătălie de nici un fel fără a avea pe Domnul drept călăuză, căci, cu El, victoria îți este asigurată. Îl ai înaintea ta când simți prin Cuvânt că trebuie să faci acel lucru; fără această revelație sfântă, de te avânți de unul singur în orice întreprindere vei fi înfrânt. De nu ai siguranța că, de fapt, ai dreptul la ceea ce vrei, chiar dacă legea îți este favorabilă, să nu te angajezi în nimic. Fără Domnul nu putem face nimic.

            La fiecare pas, fii atent dacă ești sau nu mustrat cu privire la ceea ce faci. De multe ori, credincioșii în Dumnezeu nu sunt vigilenți și, astfel, vrăjmașul îi pune înaintea ochilor vreun lucru greșit pe care aceștia și-l asumă. Așadar, acești oameni își pierd ajutorul sfânt și, de aceea, nu vor avea succes în ceea ce întreprind. Începutul și sfârșitul oricărei lucrări trebuie să fie în Domnul – și nu ai cum să fii însoțit de El dacă te ocupi cu lucruri rele.

            Toată lumea poate spune că te afli pe drumul cel bun, dar, dacă în inima ta nu ai pace, sau dacă ceva greșit se află în adâncul sufletului tău, dacă ești cuprins de vreo poftă rea și nu faci ceea ce este drept în ochii Domnului, poți uita de ceea ce vrei să obții. Înainte de orice, este necesar să te împaci cu Dumnezeu, căci El nu va merge acolo unde demonul este prezent. Cu credință și fără păcate, vei avea pe Cel Atotputernic alături de tine.

            Nu există nici o nepotrivire și nici o greșeală în tot ceea ce Domnul realizează. El este deplin și căile Sale sunt desăvârșite (2 Samuel 22.31), iar sfatul Său nu este diferit. Așadar, dacă ai simțit că trebuie să faci ceva ce Cuvântul interzice și că există o permisiune din Ceruri pentru această purtare, ține-te departe de asta. Fără îndoială, nu va exista dată în care Domnul Își va folosi poporul în mod contrar spuselor din Scripturi.  

            Oricare ar fi calea pe care Cel Preaînalt a ales-o ca să o apuci, aceea este bună, fiindcă El are mereu dreptate în ceea ce face. Pentru unii, orice învățătură se face prin suferință, altfel, nu urmează acel drum; pentru alții, dacă lucrurile sunt prea ușoare, se îndepărtează și se pierd pentru totdeauna. Însă, Dumnezeu știe mereu ce face.

            Adevărul este că Domnul nu greșește niciodată și judecățile Sale sunt fără prihană (Psalmi 119.137). El te-a ales pentru că te-a iubit (Ioan 3.16). Așadar, împlinește-ți chemarea cu dăruire deplină și, la sfârșitul drumului, vei vedea că El, de fapt, ți-a îndrumat pașii. Scopul Domnului este de a te face să fii cu reușită oricând și, în veșnicie, să te aibă cu El.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!