Mesajul zilei

23/09/2019 - DUMNEZEU ESTE SUVERAN

El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa

Faptele Apostolilor 1.7

Niciodată să nu-ți dorești să deslușești tainele lui Dumnezeu, căci El ne permite să cunoaștem numai ceea ce ne-a fost revelat. După întoarcerea lui Hristos, în veșnicie, vom ști totul. Domnul este atotștiutor și are un plan, pe care nici propriul Său Fiu, Isus, nu-l știe (Marcu 13.32). Cele mai diferite doctrine religioase au luat ființă când cineva a vrut să știe ceea ce Scripturile nu arată.

În acest verset din Faptele Apostolilor 1.7, Domnul spune clar că lucrurile stabilite Îi aparțin Lui pe vecie. Față de această afirmație, vedem că e o mare greșeală ca cineva să se creadă special și să înceapă să se roage și să postească, încercând să deslușească tainele sfinte. De fapt, numai să gândească la așa ceva, omul a căzut deja în mrejele diavolului. Cei care sunt trufași, care vor să fie ceea ce nu au fost chemați a fi, obișnuiesc să se roage așa și, de aceea, cad în păcat.

În 2 Corinteni 12.2-4, citim că Pavel a fost ridicat la Cer, loc în care, potrivit teologilor, se află Scaunul Celui Preaînalt. Acolo, apostolul a auzit lucruri pe care omul de rând nu trebuie să le știe; din cauza acestor revelații, care se spun că sunt de trecere, el nu le-a căutat, căci i s-a pus un spin în trup ca să nu se mândrească. Nu avem structura fizică pentru a cunoaște tainele veșnice ; de aceea, nu cere lui Dumnezeu să ți le arate.

Trufia omului se manifestă cănd cineva dorește să se simtă mai bine decât ceilalți, chiar de a fost avertizat de Tatăl ceresc că putem cunoaște numai ceea ce a fost revelat, existând oameni ce se roagă, postesc și insistă în a cere acea revelație. Într-o bună zi, vrăjmașul dându-se drept Domnul arată ceva acestui curios și, astfel, o doctrină mincinoasă este creată. Cine depășește ceea ce este scris cade în judecata diavolului.

Vremurile noastre sunt speciale. Celui Preaînalt Îi revine să ne îngăduie umblarea prin credință, și nu prin vedere (2 Corinteni 5.7). Ceea ce trece de aceste lucruri, nu vine de la Domnul. Așadar, El nu ar da cuiva revelații speciale despre ministerele Sale, oricine ar fi, căci asta ar contravine Cuvântul Său. Toți cei care, în trecut, au vrut neapărat să afle ceea ce era ascuns au fost înșelați de Satana și s-au pierdut.

Domnul este atotștiutor și, în puterea Sa, ce este deplină în toate înțelesurile și totală din fire, a făurit un plan – ce se referă la ziua întoarcerii lui Isus – pe care nici propriul Său Fiu nu îl cunoaște. Astfel, dacă cineva îți va spune că Dumnezeu i-a arătat ziua, luna sau anul întoarcerii Mântuitorului, nu da nici cea mai mică atenție unei astfel de ”revelații”, căci vine de la cel rău.

            Din cauza acestei curiozități satanice, lumea este plină de doctrine religioase, ce nu au nimic de la Dumnezeu. Milioane de oameni au fost și vor fi înșelați de acești ”luminați”, însă unde vor ajunge ei după judecata din urmă ? Cu siguranță nu vor fi în Cer.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!