Mesajul zilei

24/09/2019 - VAI DE CINE SE ATINGE DE UNSUL DOMNULUI

Căci Domnul le va apăra pricina lor şi va despuia viaţa celor ce-i despoaie.

Proverbele 22.23

 

Nu este bine să te atingi de unșii Domnului (Sl 105.15; 1 Sm 24.6,7). Vai de cel care îndrăznește să se atingă de cineva ce a primit ungerea sfântă, chiar dacă, pentru acel om acest cineva este văzut drept neimportant. Dumnezeu – Apărătorul nostru – nu face nimic în afara Cuvântului Său, deși acel lucru ar putea părea necesar. Domnul este un viteaz desăvârșit în bătălii și, odată ce lupta este începută, nu va exista înfrângere.

Greșeala multora este de a nu ști termenii legământului pe care Domnul l-a pecetluit cu poporul Său. Când Goliat a blestemat pe David pe dumnezeii lui (1 Samuel 17.43), filisteanul și-a săpat propria groapă, căci, în acel moment, fără să știe, a pus puterea sfântă să lucreze împotriva sa. David, știind ceea ce Domnul promisese lui Avraam – și, deci, moștenitorilor săi –, a zâmbit și a strigat că, chiar în acea zi, Dumnezeu îl va da pe acel vrăjmaș în mâinile sale (1 Samuel 17.46).

Creștinul nu este o ființă ce umblă fără ocrotire. Din motive pe care încă nu le înțelegem, sunt cazuri în care, aparent, oamenii care nu se tem de Dumnezeu au câștig de cauză împotrivă-ne. Însă, aceasta este doar o chestiune de timp, căci, cât de repede, avantajul acestui om va trece și va vedea cât de mult nu iubește și apără Domnul pe cei care se încred în El. Dumnezeu este și va fi mereu Păzitorul celui care Îi slujește cu adevărat (Psalmii 91, 121).

În fine, pentru a profita de această ocrotire, trebuie să știm că Domnul nu va acționa niciodată împotriva a ceea ce este scris în Cuvântul Său, chiar dacă, uneori, credem că este necesar ca El să facă ceva diferit. Ori, Cel Preaînalt respectă mereu preceptele Sale și nădăjduiește ca și noi să le respectăm. Mai mult, El nu este nedrept nici cu cei răi, însă, când Îi provocam mânia El va începe să lucreze, și nimeni și nimic nu-L vor putea opri. Așadar, să-ți fie mâinile și hainele întotdeauna curate (Ecclesiast 9.8).

Vai de cel care încearcă să facă rău împotriva unui credincios în Domnul, chiar dacă, omenește, este considerat drept neînsemnat. Dumnezeu interzice ca cineva să se atingă de prorocii Săi și să se poarte urât cu unșii Săi. Cine se va purta așa va afla că a comis o greșeală foarte mare. Înainte de a scoate pe Israel din Egipt, Domnul Și-a răzbunat poporul, iar Faraonul a văzut ceea ce mânia sfântă poate face împotriva celui care nu respectă poporul sfânt.

Să nu fii reținut în a te supune Domnului. Nimic, absolut nimic, nu ți se va întâmpla ascultând de ceea ce El spune. Demonul amenințează și, oricât de incredibil ar fi, sunt unii care îl respectă, dar, dacă aceștia ar ști cât nu vor suferi în mâinile vrăjmașului, nu s-ar fi răzvrătit niciodată împotriva Viteazului desăvârșit în bătălii (Isaia 42.13).

Dumnezeu este îndelung răbdător (Naum 1.3a), dar, odată mâniat, nu mai poate fi stăpânit. Cu Domnul alături, vrăjmașul nu va avea răgaz, iar cel care slujește Celui Preaînalt își va avea asigurată victoria deplină. El nu încetează de a-ți ridica turnul de scăpare nici când mijloacele sunt împuținate, căci acestea Îi sunt nelimitate. Așadar, când înțelegi că ceva îți aparține și te rogi pentru a ți-l însuși, Domnul Dumnezeu va lucra în viața ta până la victoria totală. Asumă-ți poziția în această bătălie !  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!