Mesajul zilei

25/09/2019 - MOTIVUL PENTRU CARE ISUS A FOST ISPITIT

Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi.

Evrei 2.18

Nu se poate descrie dimensiunea și natura dragostei lui Dumnezeu, care a dat pe Fiul Său pentru a ne izbăvi de la moarte. Isus – care a fost ispitit în toate cele în scopul de a ne ajuta și pe noi – este Singurul care poate să-i ajute pe cei ce sunt ispitiți. Nu te înclina înaintea niciunei ispite, și nici nu te lăsa pradă disperării de ești ispitit. Ai grijă, fiindcă, după ispitire, diavolul își lansează planul de rezervă: să convingă pe om că nu are nicio valoare prin faptul de a fi suferit ispita lui Satana.

Ceea ce Domnul Dumnezeu a făcut pentru a ne scăpa și izbăvi de a cădea în ispită este dincolo de ceea ce mintea omului poate înțelege. De fapt, Biblia spune că Dumnezeu a iubit lumea într-un mod inexplicabil, căci, având știință că vom fi ispitiți, El a făcut în așa fel încât Fiul Său să fie ispitit în toate lucrurile și zdrobit pentru slăbiciunile și dorințele noastre greșite, pentru a fi ajutați de El la momentul potrivit (Isaia 53).

Marea lucrare pe care Isus a făcut-o a fost de a ne izbăvi de rătăcirea veșnică, dar, dacă El S-ar fi oprit aici cu ajutorul Său, cu trecerea zilelor, când ispitele s-ar fi ivit, am fi putut cădea pradă lor, și la nimic nu ne-ar fi folosit mântuirea. Însă, ceea ce Dumnezeu ne revelează este că El a prevăzut scăpare pentru ori de câte ori vrăjmașul ne ispitește: El a făcut ca Isus să afle în trup ce să facă pentru a ne izbăvi de ispite.

            Pentru faptul de a fi fost ispitit fără a fi căzut în ispită, Domnul Isus este Singurul care ne poate ajuta în momentele noastre de slăbiciune. Atâta timp cât suntem în această lume, vom fi ispitiți. Cum diavolul nu se va converti niciodată, nu-și va schimba intențiile rele de a încerca să îndepărteze pe om de prezența sfântă. De fapt, vrăjmașul se folosește de tot ceea ce îi stă la îndemână pentru a ne despărți de Dumnezeu, dar Isus ne poate salva de Îl vom striga.

            Așadar, fii atent! Nu accepta nicio propunere a diavolului, fiindcă nu întotdeauna poți să-ți dai seama că acel lucru vine de la el. Important este de a păzi Cuvântul și, de fiecare dată când ceva ne iese în cale, să-l comparăm cu ceea ce este scris în Scripturi. De este condamnat de Cartea Sfântă, cel mai bine este de a nu-l face, căci, de ne vom înclina înaintea oricărei ispite, ne vom pune în strânsoarea celui rău.

            Cum putem oare să obținem ajutorul lui Isus? Să nu permitem ca propunerile imorale ale acestui fals prieten să continue înaintea ochilor noștri. Este de ajuns o inimă plină de credință, o strigare din inimă pentru ca acea capcană să cadă de pământ. Nu avem de ce să acceptăm de a fi ispitiți, și nici nu avem nevoie să ne lăsăm cuprinși de disperare înaintea ispitei, căci cine trece pe lângă propunere și nu și-o asumă iese și mai puternic duhovnicește decât era înainte.

            Diavolul nu renunță de a ne face să greșim. După ce Isus a cerut ca el să iasă, cuvântul spune că cel rău a plecat de la El o vreme (Luca 4.13). Chiar de nu ai căzut în ispită, și nici nu i-ai acceptat vreo propunere necuvenită, diavolul va face totul pentru ca tu să crezi că ai o parte de vină pentru ispita suferită. A fi ispitiți nu ne face vinovați, ci doar să cădem în greșeală. Așadar, fii mereu atent pentru a nu fi de acord cu propunerea acestui înșelător. Rămâi tare în Cuvânt, rabdă pe diavol, iar acesta va fugi de la tine, căci este scris într-o făgăduință biblică (Iacob 4.7).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!