Mesajul zilei

28/09/2019 - PROFITĂ, DUMNEZEU ESTE LA LUCRU

Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă

Isaia 59.1

Vremea Noului Legământ este cea a lucrării puterii sfinte. Dumnezeu nu încetează de a realiza minuni de mântuire, vindecare, controlarea forțelor naturii și multe alte intervenții ce sunt necesare. De fapt, mâna sfântă lucrează peste tot, iar Domnul nu are nicio problemă de a ne auzi; de aceea, El ne vine în ajutor mereu. Însă, El vrea ca să facem rugăciuni și să-I punem la lucru puterea. Așadar, nu înceta de a face lucrarea pe care El a poruncit-o!

            Evanghelia este Buna vestire despre faptul că nu mai există despărțire între Dumnezeu și poporul Său. De aceea, nu ar trebui să ne luăm după oamenii religioși și slujbele lor lipsite de sens. A venit vremea de a ne afla drepturile și de a le exercita! Cu siguranță, Domnul nu ne-a chemat pentru a face parte dintr-o religie anume, ci, din Trupul Său. Aceasta înseamnă că cei mântuiți trebuie să fie apostoli ai Noului Testament, oameni care se bucură și se roagă cu adevărat pentru o viață îmbelșugată.

Puterea lui Dumnezeu ne-a fost dată fiind botezați cu Duhul Sfânt. Astfel, Domnul nădăjduiește să-I fim slujitori în această lume. De îndată ce lucrul determinat în Numele lui Isus ne este făcut (1 Ioan 5.15), nu trebuie să încetăm de a ne bucura de acest drept și, odată pentru totdeauna, să începem să trăim izbăviți de păcat, boli, sărăcie și alte asemenea necazuri ce fac de rușine bunul Nume pus peste noi.

Harul sfânt, adus de Isus Hristos, nu a fost numai pentru o perioadă anume de timp, ci până la răpirea bisericii. Așadar, este înșelătoare afirmația cum că azi Dumnezeu nu mai vindecă, izbăvește și nici nu mai realizează semne și minuni. Cine umblă răspândind asemenea minciună nu este mai mult decât un mesager al diavolului. Domnul nu se schimbă! Astfel, de ce oare să nu credem că putem face ceea ce frații noștri din vechime făceau?

Provocarea este reală: mâna lui Dumnezeu nu este prea scurtă. Cine este înțelept nu se va lăsa amăgit de nicio minciună a vrăjmașului; dimpotrivă, se va folosi de tot ceea ce Tatăl are. Vorbind de ceea ce putem cere, Isus nu ne-a limitat credința ; El a fost clar spunând că va face tot ceea ce în Numele Său vom cere (Ioan 14.13). Așadar, trezește-te și începe să fii un înfăptuitor de binecuvântări ; până la urmă, în acest mod lumea are nevoie de tine.

Domnul nu întâmpină greutăți în a ne auzi determinările și a veni în ajutorul fiecăreia. Greșeala se află la noi, fiindcă nu ne-am asumat noua noastră viață în Fiul Său și, astfel, trăim plângând și implorându-I favoarea. Ori, El nu va trimite pe Isus înapoi în lume pentru a ne învăța să facem ceea ce ar fi trebuit deja să fi învățat !  

A venit ceasul de a ne opri din plâns și de a începe să cântăm, să râdem și să slăvim pe Dumnezeul nostru pentru ceea ce El ne-a făcut să fim. Cei care îndrăznesc să-și folosească drepturile află că asta era ceea ce le lipsea pentru a deveni adevărați fii ai Celui Preaînalt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!