Mesajul zilei

29/09/2019 - UN LOC PREDETERMINAT

De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii.

Psalmii 46.2,3

David a spus în cel dintâi verset din Pslamii 40 că Dumnezeu S-a aplecat asupra sa și i-a auzit strigătul. În zilele noastre, nu mai este nevoie să stai să aștepți cuminte și, orice s-ar întâmpla, nu trebuie să ne fie teamă. Chiar dacă se va declanșa un tsunami, reușind să doboare munți, noi nu vom fi afectați, căci Domnul ne-a dat tot ceea ce avem nevoie pentru viață și credință. A venit vremea de a ne asuma asta, de a ne întări și de a nu ne teme de ceea ce ni se întâmplă!

David reprezenta ființa umană înainte de venirea lui Isus. Vreme de milenii, umanitatea a suferit și s-a rugat pentru mântuire, dar, aparent, nimic nu se întâmpla pentru ea. Atunci, într-o bună zi, Fiul lui Dumnezeu a venit, a dărâmat ”zidul” ce ne despărțea de Tatăl, ne-a făcut poporul Domnului și, cu lucrarea pe care a făcut-o pe Calvar, am fost primiți ca fii ai Celui Preaînalt. Acum, nu mai există nimic ce ne-ar putea scoate de sub această ocrotire binecuvântată.    

Cel Atotputernic ne-a auzit. De aceea, nu trebuie să așteptăm cuminți până când lucrarea va fi făcută, căci a fost deja încheiată. De fapt, a fost realizat tot ceea ce era nevoie pentru a fi izbăviți de forțele rele, vindecați de bolile noastre și iertați de păcate. Ne revine nouă tuturor să nu mai încuviințăm asuprirea, ispita sau orice altă lucrare diavolească, căci, în Hristos, suntem veșnic izbăviți de rău.  

            De ce oare să ne temem de ceea ce va veni asupra umanității? Locul nostru în Isus este deplin suveran peste orice fel de asuprire. Cine se teme dovedește că nu se încrede în Cel Atotputernic. Pe de altă parte, cei care cred cu adevărat în El nu se lasă amăgiți de lipsa de nădejde , și nici de vreo minciună a vrăjmașului; de altfel, aceștia, se ridică cu credință și determinare, cerând ca vântul și marea să se oprească. De acest fel de oameni lumea are nevoie.

            Dumnezeu vrea să ne vadă cum l-a văzut pe Ilie, care, înaintea celor 850 de prooroci ai lui Baal și ai idolului nu a tremurat și nici nu s-a lăsat cuprins de deznădejde, gândindu-se la ceea ce s-ar întâmpla dacă Domnul nu i-ar auzi strigătul sau dacă focul nu ar veni din Cer. Dar El a fost 100% convins că Dumnezeul său nu ar da niciodată greș și, astfel, tot Israelul a știut că Cel Preaînalt îl iubește (1 Împăraților 18). Oamenii din veacul nostru au și ei dreptul de a ști asta!

            Fiu al lui Dumnezeu, trezește-te ! Tot ceea ce este în legătură cu viața și cu credința ne-a fost dat. Problema este dacă tu îți pui sau nu încrederea în Cel Atotputernic: cine crede vede slava lui Dumnezeu (Ioan 11.40); cine nu crede este judecat. Ce fel de om vei fi oare de acum? Nu este bine să nesocotești planurile sfinte.

            Ne aflăm în veacul creșterii, în momentul de a intra în posesia pământului făgăduit; de aceea, nu trebuie nici să ne temem, nici să tremurăm. Oamenii se vor duce în căutarea Domnului Dumnezeu de vor vedea în noi minunatele Sale binecuvântări. De aceea, avem îndatorirea de a avea succes; altfel, mărturia noastră față de Domnul va fi falsă. Cel Preaînalt vrea ca tu să fii mereu biruitor.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!