Mesajul zilei

01/10/2019 - DUMNEZEUL MÂNTUIRII

Dumnezeu este pentru noi Dumnezeul izbăvirilor şi Domnul Dumnezeu ne poate scăpa de moarte.

Psalmii 68.20

Cu Dumnezeul nostru, nu avem cum să ne întrebăm dacă va fi sau nu posibilitatea ca El să ne mântuie sau să ne binecuvânteze viața. În El este mereu ”da” și numai ”da”; până la urmă, El a înfăptuit deja ceea ce trebuia pentru a ne da binecuvântarea Sa și a ne scoate din ghearele vrăjmașului – indiferent de cât de mare este apăsarea lui Satana asupra noastră. Cel Atotputernic este Singurul în care ne putem încrede și care are rezolvarea pentru a ne scăpa de la moarte. Când El lucrează, nu există cine să-L poată împiedica sau încurca.

În mintea ta, care este imaginea pe care ți-o faci despre Cel Preaînalt? Este El atotștiutor, atotputernic și omniprezent? Pentru a te ajuta, El trebuie să Se străduie pentru a afla ceea ce se întâmplă cu viața ta? Ori, Dumnezeul nostru este singurul Domn în orice situație! Aceasta înseamnă că, atunci când El lucrează, nu există nicio posibilitate ca lucrarea să nu fie făcută. Așadar, se află la jumătatea drumului de a fi binecuvântat cel care primește revelația despre Cine este cel Atotputernic și ceea ce El poate face.

În Domnul, există mereu ”da” și numai ”da”. De fapt, ceea ce El făgăduiește a fost deja prevăzut și nimic nu lipsește din partea Sa. Însă, de credem în ceea ce El ne spune, de asemenea nu ne va lipsi nimic. Chiar de treci prin cele mai grele probleme – pentru care, aparent, nu există scăpare –, de Cuvântul îți ajunge la inimă și simți că prin credință poți obține victoria, crede în următoarea clipă și însușește-ți binecuvântarea, căci aceasta depinde numai de purtarea ta.        

            Nu există alt mijloc prin care omul să scape de puterea întunericului, decât prin ajutorul pe care Dumnezeu l-a creat pentru ca să fugi de moarte – firea lui Satana. Când cineva este biruit prin ispită, și cade în păcat, reușește să se izbăvească de robia iadului prin mijlocirea revelațiilor sfinte, ce sunt dobândite prin sfântul Cuvânt. Bine este că, pe lângă faptul de a avea cu Sine ceea ce izbăvește pe om de robie, El nu S-ar ascunde niciodată de nimeni.

            Nu ai cum să nu te încrezi în Cel Preaînalt! Dintre toate făgăduințele pe care ni le-a făcut, nu a existat una care să nu fie realizată (Numeri 23.19); până la urmă, El onorează ceea ce buzele Sale au spus. În Cuvântul Său, nu s-a aflat nicio afirmație prin care să se arate că Domnul a greșit sau că S-ar fi încurcat. Totul este clar și deslușit înaintea ochilor Săi! Așadar, cine crede în ceea ce El spune va vedea că, de fapt, făgăduințele Sale vor fi confirmate în viața lui. De asemenea, nu a fost caz în care El să nu-Și fi dus până la capăt planurile. De fapt, a fost îndepărtat cel care se opune realizării a ceea ce El avea de gând să facă.

Cel mai bine este de a se dărui deplin lucrării sfinte și de a realiza ceea ce Tatăl îți arată; căci, de vei tăcea, El va avea pe alții care I se vor supune. Binecuvântările pe care Dumnezeu ți le-a plănuit nu depind de faptul de a avea multă sau puțină presiune din partea advesarului. Când Cel Preaînalt hotărăște să intre în acțiune, este mai bine să te supui planurilor Sale, căci ceea ce El a determinat se va realiza, chiar dacă Cerurile și Pământul trec (Luca 21.33). El a hotărât să-ți dea mântuirea!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!