Mesajul zilei

02/10/2019 - A TRĂI FĂRĂ DE OSÂNDĂ

Iată, Domnul Dumnezeu Mă ajută: cine Mă va osândi? Într-adevăr, se prefac cu toţii în zdrenţe ca o haină: molia îi va mânca.

Isaia 50.9

Cine primește ajutorul lui Dumnezeu are totul. În plus, chiar de a fost folosit mult când era în păcat, cu Domnul alături, nu va fi osândit, căci Hristos a plătit prețul răscumpărării sale. Toți cei care s-au ridicat împotrivă-ți vor arăta semne de învechire ca o haină ce se trece din cauza timpului. De fapt, nelegiuiții vor fi mâncați de molii, iar cei ce s-au încrezut în Domnul nu vor fi niciodată clătinați (Psalmii 125.1).

Cea mai mare realizare pe care cineva o poate avea este de a se naște în familia lui Dumnezeu. Astfel, acesta devine membru în Trupul lui Hristos și, prin Cuvântul Domnului, primește toate binecuvântările referitoare la viață și credință. Așadar, de ești în Isus, nu trebuie să ceri Domnului să-ți dea ceva, căci se află deja la îndemâna ta ceea ce ai nevoie oricând. Este de ajuns să crezi în mod drept!

Chiar de ai căzut în păcat, până-ntr-atât încât crezi că nu mai există iertare pentru greșeala ta, nu lăsa ca această simțire să-ți pătrundă în inimă, căci, în Hristos, născându-te din nou, viața ți-a fost înnoită. Lucrarea lui Dumnezeu de a te face o ființă nouă a fost măreață și desăvârșită. Din acest motiv, nu lăsa ca păcatul să te stăpânească, ci trăiește ca cineva ce a fost iertat; până la urmă, nu există nicio osândire pentru tine (Romani 8.1).

Isus nu doar a murit pentru a te mântui, ci a și luat asupra Lui păcatele, bolile și toate relele tale (Isaia 53). Prețul pe care El l-a plătit a fost mult prea mare. De aceea, nu primi nicio suferință. Învierea ta – ce a fost cucerită prin răstignirea Fiului lui Dumnezeu pe crucea de pe Calvar – este un fapt îndeplinit! Fiind neprihănit și sfânt, El era Singurul care ar fi putut face asta pentru umanitate (Romani 3.23,24; 1 Corinteni 15.22).

Forțele întunericului ce s-au ridicat împotriva vieții tale vor arăta cât de repede semne de învechire. Acești demoni vor fi precum zdrențele, fiindcă, la cea mai mică exercitare a autorității tale, aceștia se vor destrăma ; până la urmă, nu au cum să rămână neclintite lațurile pe care diavolul le-a folosit pentru a te lega duhovnicește. De fapt, oricât de mare ți-a fost căzătura, lațurile răului, folosite pentru a te prinde în greșeală, vor fi desfăcute înainte de întoarcerea ta în Dumnezeu (Psalmi 124.7).

Toate ițele duhurilor răului împotriva ta vor fi desfăcute în totalitate. Ceea ce rămâne pentru totdeauna este numai ceea ce vine de la Dumnezeu. Da, ceea ce ai primit de la Domnul prin auzirea Cuvântului Său nu-ți va fi luat sau distrus niciodată. Molia și rugina duhovnicească nu vor putea niciodată să cauzeze vreun rău celui care se află în ascunzătoarea Celui Preaînalt (Psalmi 91.1).

Crede că victoria îți este garantată, căci cei care și-au pus încrederea în Cel Preaînalt nu vor fi abătuți niciodată. Nu există, nu a existat și nici nu va exista vreodată nici urmă de îndoială în locașul în care Domnul trăiește. Fii sigur că toate forțele iadului ce au venit împotriva vieții tale vor da greș, căci Cel Atotputernic te ajută mereu (Psalmi 121.5). Crede în asta și asumă-ți locul de biruință în lupta împotriva domniilor și stăpânirilor acestui veac (Efeseni 6.12), trăind fără osândire!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!