Mesajul zilei

05/10/2019 - DUPĂ...

Domnul a zis lui Avram după ce s-a despărţit Lot de el: „Ridică-ţi ochii şi, din locul în care eşti, priveşte spre miazănoapte şi spre miazăzi, spre răsărit şi spre apus; căci toată ţara pe care o vezi ţi-o dau ţie şi seminţei tale în veac.

Geneza 13.14,15

 

Avram, care apoi a început să se numească Avraam, primise făgăduința și se pusese la drum, căci binecuvântarea era a lui. A fost totuși însoțit de un nepot. Deseori, cei care sunt chemați sunt însoțiți de alți oameni, fără să-și fi asumat vreo responsabilitate pentru viața lor. Cu timpul, aceștia pot fi binecuvântări, însă, alții pot deveni adevărate probleme. Atunci, despărțirea devine necesară.

Deși se bucura de credincioșenia lui Dumnezeu față de Avraam, Lot nu a acordat atenție faptului că păstorii săi nu se înțelegeau cu cei care erau binecuvântați, ei înșiși împreună cu lucrarea lor. Aceasta ține de lăcomia ce se strecoară în sufletul acestor însoțitori, ai celor chemați pentru a sluji împreună cu cel care are apostolie, prin dorințe necinstite sau alte asemenea mijloace nedrepte. Când ”păstorii” – o metaforă pentru a vorbi de sentimente – nu se înțeleg cu privire la supunerea față de Domnul, a venit vremea de a pune un sfârșit, căci neînțelegerea începe să se manifeste și, după cum știm, aceasta nu vine de la Dumnezeu.  

Cel Preaînalt a vorbit lui Avram despre pământul său când acesta a luat hotărârea de a se depărți de nepotul său. Cei care au o chemare irosesc mari binecuvântări când permit ca vreo rudă, întovărășiri rele, dorințe necurate, lăcomia și alte ispite să le pătrundă în inimă. Când omul găsește o scuză în vreo greșeală este un semn că lucrarea lui Satana operează în viața sa și, astfel, planul sfânt este oprit.

Uneori, chiar de doare, o prietenie trebuie curmată. Orice conviețuire îi apropie pe oameni, dar, când nu sunt atenți, aceștia crează legături de prietenie, de apropiere față de anumite subiecte și, în anumite cazuri, de păcat, ce trebuie desfăcute. Lot nu și-a mustrat păstorii, căci nu își mai dădea seama că era un însoțitor și că nu va fi el cel care va primi chemarea. Atunci, beneficiarul binecuvântării, Avraam, a trebuit să ieie o hotărâre.

Cel Preaînalt a poruncit ca Avraam să ridice ochii și să se uite la vastul teritoriu ce îi fusese făgăduit. Durerea de a se despărți de nepot urma să fie răsplătită cu măreția ce i se pregătise. Mai târziu, Avram a fost folosit pentru a ajuta pe Lot, dar acum ceea ce conta era că acei păstori au fost îndepărtați și nimic nu-i mai tulbura liniștea.  

            Domnul este Dumnezeu cel credincios și îți va da ceea ce ți-a arătat când vei rupe lațurile ce te îndepărtează de planul sfânt. Va fi mereu o răsplată pentru cel care se supune, căci aceasta este o făgăduință din Cer.

           

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!