Mesajul zilei

06/10/2019 - PREDICA UNUI FOST ORB

Ştim că Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi, ci, dacă este cineva temător de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acela îl ascultă.

Ioan 9.31

În versetele anterioare celui citat, se vorbește despre întâmplarea unui om care, născându-se orb, a fost lecuit de Isus. Aceasta demonstrează că, pentru Domnul, minunea poate fi vindecarea unei dureri, refacerea, cât și crearea de organe noi. De aceea, nu lăsa ca necredința ta să împiedice pe Dumnezeu de a realiza lucruri mărețe, ci încearcă să cunoști pe Domnul prin mijlocirea Scripturilor.

Putem numi pe Isus, Creatorul tuturor lucrurilor, drept Înfăptuitorul de minuni prin excelență. Pentru El, nu există nimic ascuns, și nici greu de făcut. Însă, lipsa cunoașterii biblice îi împiedică pe oameni să creadă în puterea Dumnezeului nostru. Astfel, fără a cunoaște Biblia, unora le lipsește partea duhovnicească necesară pentru a îndepărta răul sau pentru a face ca minunea să se întâmple.

Potrivit fostului orb, când Dumnezeu ne ajută, minunea slujește drept semn că nu suntem în păcat; fiindcă, de am fi, nu am fi ajutați. Prorocul Isaia a spus și el că păcatul întoarce fața lui Dumnezeu pentru ca El să nu ne audă (Isaia 59.2). Astfel, unul dintre cele mai mari impedimente pentru cele mai mari lucrări ale Celui Preaînalt este minciuna pe care o spune diavolul, iar unii creștini cred că nu vor fi auziți din cauză că se află în greșeală.

Este nevoie, așadar, ca toată lumea să știe că nu ești în păcat când ești ispitit. Cel rău se folosește de ispită pentru a te abate de la calea de succes. De îndată, chiar de nu ai căzut – ci te-ai opus imediat ispitei – acesta vine cu minciuna cum că Dumnezeu nu te va auzi, fiindcă te-ai gândit la lucruri greșite și, de aceea, ești pierdut.

Cine se teme de Cel Preaînalt deține privilegii ce nu îi vor fi luate niciodată. Faptul de a fi fost ispitit înseamnă că ești în Dumnezeu, căci, de nu ai fi fost, vrăjmașul nici nu ar fi uneltit împotrivă-ți. Este necesar să crezi în ceea ce Tatăl spune și, cu credință și determinare, să ceri ceea ce îți aparține în Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!