Mesajul zilei

07/10/2019 - ÎNVĂȚĂTURILE LUI PAVEL

Dovedind şi lămurind că Hristosul trebuia să pătimească şi să învieze din morţi. „Şi acest Isus, pe care vi-L vestesc eu”, zicea el, „este Hristosul”.

Faptele Apostolilor 17.3

Apostolul Pavel a fost mult folosit de Domnul pentru a răspândi învățăturile bisericii creștine. În apostolia sa față de evrei, acesta arăta și vorbea despre suferința lui Isus. În același mod, trebuie să arătăm importanța lui Isus de a fi Hristos, căci credința de a realiza minuni se află în această cunoaștere. Trebuie să dăm această Bună Vestire celor rătăciți și tuturor celor în suferință, aducând înapoi în mijlocul nostru pe Dumnezeu făcătorul de minuni.

Deși a fost folosit ca nimeni altcineva în crearea învățăturilor noii biserici creștine, apostolul nu și-a disprețuit apostolia în sensul de a vorbi direct cu poporul lui Dumnezeu. El știa de importanța de a duce în inima oamenilor înțelegerea lucrării pe care Fiul lui Dumnezeu a făcut-o pentru noi. De fapt, Domnul a fost cel care a poruncit ca să-i învățăm pe cei mântuiți să păzească poruncile date de El.  

Pavel, în timpul apostoliei sale, nu L-a văzut pe Isus întrupat, dar, aflând că El era îndeplinirea tuturor făgăduințelor, se străduia ca evreii să înțeleagă suferința lui Hristos. Pentru a înțelege importanța acestui fapt, el făcea totul pentru a-l transmite poporului ales. Trebuie să învățăm să facem la fel precum aspostolul făcea.

Informația sfântă consemnată în Scripturi spune că omul din zilele noastre trebuie să știe că Dumnezeul din Biblie este același din toate veacurile (Evrei 13.8). Țelul Domnului este de a ne convinge că Isus este Hristosul, Mântuitorul umanității, care a venit pentru a ne izbăvi cu desăvârșire din robia lui Satana. În învățăturile Sale se află tot ceea ce avem nevoie pentru a răzbi problemele de zi cu zi.

Nu va fi nicio manifestare a puterii lui Dumnezeu dacă Adevărul nu este propovăduit prin mijlocirea Duhului Sfânt. Credința ce va aduce înapoi minunile se arată pe măsură ce aflăm în ce constă lucrarea lui Isus pentru noi. Sunt informații simple, dar puternice, ce vor aduce oamenilor cele mai mari binecuvântări, care, într-o bună zi, vor răsturna lumea. Astfel, vom avea aceeași putere în mâinile noastre.

Nu există lucrare mai mare ca asta : a răspândi Buna Vestire celor rătăciți și în suferință. Astfel, oamenii vor avea credință pentru a se izbăvi de boli, droguri, prostituție și toate păcatele. Ne aflăm în vremea în care putem vedea aceleași lucrări ale puterii sfinte ce făcea minuni în vechime.

Este nevoie să aducem înapoi în mijlocul nostru pe Dumnezeu ce face minuni. El este de neschimbat și, de aceea, de Îl vom aduce, vom vedea surzii, muții, paraliticii, orbii și toți suferinzii cum sunt lecuiți în mod minunat. Lipsa Domnului din zilele noastre se datorează necunoaștei faptului că Isus este cu adevărat Hristosul – Mântuitorul.    

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!