Mesajul zilei

10/10/2019 - DUMNEZEU VA ÎNTĂRI CEEA CE ȚI-A FĂGĂDUIT

Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu.

Lucas 1.30

De ne vom întoarce ochii de la ceea ce Cuvântul ne spune, nu vom primi binecuvântările pe care El ni le prevede. Din nefericire, este ceva obișnuit ca omul să creadă că este imposibilă îndeplinirea făgăduințelor lui Dumnezeu. Maria, de exemplu, a fost o ființă care, deși nu ar fi trebuit, a permis ca duhul teamei să-i pătrundă în inimă. Ori, mesajul sfânt este ca un document ce atestă că suntem deținătorii binecuvântării promise; așadar, odată primită, cel mai important este de a ne însuși și crede în ceea ce Tatăl ne-a asigurat.

            Pierde mult cel care nu știe să-și însușească ceea ce i-a fost spus de Domnul. Cuvântul ce i-a adus înțelegerea are puterea necesară de a îndeplini ceea ce a afirmat; căci, Cel Preaînalt nu ne-ar spune niciodată ceva ce El încă nu ar fi hotărât dacă este bun sau nu pentru noi. În plus, fiind desăvârșit și complet, El nu Se înșeală niciodată, iar Cuvântul Său poate fi considerat o lucrare ca și făcută, chiar dacă împrejurările spun contrariul.

Trimisul ceresc a vizitat-o pe Maria datorită faptului de a fi văzut har în ochii Celui ce este desăvârșit: Dumnezeul nostru. Când Scriptura îți arată ceva – și, astfel, înțelegi că Domnul are un scop măreț pentru viața ta – nu te îndoi, căci, de nu ai fi primit atenția sfântă, chiar și așa, El nu te-ar fi înșelat. Ceea ce El îți spune trebuie să-ți fie rațiunea de a trăi.

Fiind rupți de Domnul, este normal pentru firea omului de a crede că este imposibil de realizat ceea ce a fost promis de Cel Atotputernic. Așadar, cum trebuie să umbli în credință, și nu în vedere (2 Corinteni 5.7), nu risipi nicio binecuvântare; dimpotrivă, crede în ceea ce Dumnezeu îți spune și pune-ți făgăduința Lui ca un obiectiv ce trebuie atins. Tatălui Îi face plăcere să-Și vadă fiii luptând pentru a realiza ceea ce au aflat că este voia sfântă în ceea ce îi privește.

Îngerul a prevenit acea tânără fecioară că nu ar trebui să lase ca duhul teamei să-i pătrundă în inimă. Trebuie să avem mereu aceeași grijă, căci demonul va face totul pentru a încerca să ne împiedice de a ne asuma ceea ce ne-a fost dat. Nu fi timid și nici temător. Fii tare în convingerile și hotărârile tale, fiindcă Creatorul va onora mereu ceea ce buzele Sale au spus, până ca alți zeci de mii de oameni să spună contrariul.

Cine primește mesajul sfânt se poate considera deținătorul său, căci credința este dovada – documentul – a ceea ce nu se vede (Evrei 11.1). A înceta de a-ți căuta binecuvântarea și de a face să se întâmple ceea ce a fost spus înseamnă să greșești din toate punctele de vedere. Așadar, luptă pentru ca aceasta să se materializeze!

În momentul în care Dumnezeu ne spune ceva, El Își termină partea Lui. Apoi, este de ajuns să credem pentru ca ceea ce a fost vestit să se confirme; până la urmă, ceea ce Domnul spune se va înfăptui mereu, chiar de cerurile și pământurile trec (Matei 24.35). Cei care au găsit har înaintea Domnului au responsabilitatea de a se ține de neclintit duhovnicește.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!