Mesajul zilei

12/10/2019 - LUCRURI DE CARE UITĂM

Aveţi grijă numai să păziţi şi să împliniţi poruncile şi legile pe care vi le-a dat Moise, robul Domnului: să iubiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru, să umblaţi în toate căile Lui, să ţineţi poruncile Lui, să vă alipiţi de El şi să-I slujiţi din toată inima voastră şi din tot sufletul vostru.”

Iosua 22.5

După ce Domnul  a dat odihnă fiilor lui Israel, rubeniților și gadiților, cât și celor din jumătatea seminției lui Manase – care se aflau de partea cealaltă a Iordanului – s-au întors la corturile lor, iar Iosua le-a adus aminte care este îndatorirea robilor lui Dumnezeu: trebuiau să se încreadă în Domnul și să-I slujească din toată inima și din tot sufletul lor. Aceste porunci sunt și astăzi la fel de importante pentru ca Cel Preaînalt să se bucure de robii Săi. Ori, nu trebuie să fim creștini doar cu numele.

            A sosit ziua în care credința pe care Iosua o avea a considerat lucrarea ca fiind terminată. Însă, mai târziu, Domnul l-a mustrat, spunând că încă era mult pământ de cucerit. Așadar, el a despărțit pe cele două triburi și jumătate, ale cărui teritoriu era dincolo de Iordan, lăsându-i să se întoarcă la casele lor. Când simțim că lucrarea ce ne-a fost încredințată este gata, trebuie să ne asigurăm că a fost realizată cu adevărat potrivit planului sfânt.

            Ca om temător de Domnul, Iosua și-a amintit de îndatorirea ce stă peste toți cei care slujesc Celui Preaînalt. Nu este bine să uităm de aceste obligații, căci, dacă o facem, ne vom întoarce la condiția de oameni despărțiți de Dumnezeu și, astfel, fără îndoială, vrăjmașul se va întoarce cu atacurile sale malefice. Probabil, mulți dintre cititorii mei au uitat de asta și, din această cauză, se află în situații dificile astăzi.  

            Pe lângă responsabilitatea de a umbla pe căile Domnului și de a-I păzi poruncile, obligația noastră este de a ne încredința Lui; în caz contrar, ne vom purta precum religioșii, ce nu au nimic special în slujirea Domnului. Când cineva se apropie de Cel Preaînalt, primește călăuzirea Sa și poate fi îndreptat de la vreo cale greșită pe care a apucat; astfel, are posibilitatea de a se corecta în drumul său de credință.

            Este important de a sluji Domnului din toată inima și din tot sufletul. În slujba Sa, Dumnezeu nu primește inima sau sufletul îndoite. Așadar, nu înceta de a te dărui cu totul Cuvântului lui Dumnezeu, fiindcă, de nu o faci, vei fi asemenea religioșilor – iar legile religioase nu îndeplinesc cererea sfântă. Completează-ți lacunele prin teama de Domnul, de nu, vei umbla după legile firii omenești.

            Urmează cele cinci observații făcute de Iosua în acest pasaj biblic, căci sunt de importanță maximă. Aceste reguli, de vor fi respectate, vor face din orice rob al lui Dumnezeu să aibă reușită în orice domeniu. Mulți nu știu de ce Domnul nu îi aude, dar, cu siguranță, asta se întâmplă din cauză că nu iau în serios sfaturile sfinte. Căci, Cel Preaînalt va fi pus în imposibilitatea de a veni în ajutorul strigătelor lor.  

            Marea greșeală a majorității oamenilor este de a se lăsa conduși de cei ce sunt considerați o autoritate în bisericile lor. Însă, trebuie să slujim Domnului – Cuvântului Său – și nu omului!

           

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!