Mesajul zilei

13/10/2019 - NICI PRIN PUTERE, NICI PRIN TĂRIE

Am trimis înaintea voastră viespe bondărească şi i-a izgonit dinaintea voastră, ca pe cei doi împăraţi ai amoriţilor: nu cu sabia, nici cu arcul tău.

Iosua 24.12

Dumnezeu nu are nevoie de înzestrările omului pentru a-i da victoria. Taina este de a se încrede numai în ceea ce Cuvântul Său spune. Acele șapte popoare care, în vechime, locuiau în Țara Făgăduită au fost înfrânte de mâna Domnului – și astăzi nu este nimic diferit, căci Domnul nostru Își are ”viespile” Sale pentru a ne asigura victoria. De fapt, ceea ce Cel Preaînalt a realizat în trecut este un exemplu pentru ceea ce poate face și astăzi. Așadar, strigă după ajutorul lui Dumnezeu și vei fi izbăvit de suferință.

Realizând lucrarea sfântă, este bine să uiți de ceea ce ai învățat în lume, căci exemplele lăsate de Avraam, Moise, David și mulți alți slujitori ai Domnului sunt ceea ce ai nevoie pentru a-ți conduce cu succes viața duhovnicească. Modul în care artiștii se exprimă nu reușește să redea ceea ce Domnul a făcut pentru noi. Nici cântări seculare nu au dus pe nimeni aproape de Dumnezeu; până la urmă, nu se poate folosi foc străin la altarul Celui Preaînalt (Numeri 3.4).

Nu există nimic care să ne poată ajuta să realizăm lucrarea lui Dumnezeu în afară de ceea ce este scris în Cartea Sfântă. De ai nevoie de ajutor, înțelepciune sau intervenția sfântă, cere-le Domnului, iar El nu ți le va refuza. Fiii neascultători doar împiedică lucrarea Domnului. De fapt, ceea ce fac, chiar și pe ascuns, ne aduce multă pagubă. Așadar, să ai încredere în ceea ce simți când citești Biblia sau auzi propovăduirea Cuvântului, fiindcă glasul lui Dumnezeu este arma cea mai puternică.

Fiii lui Israel au văzut mâna sfântă cum a biruit pe acele șapte popoare ce locuiau în Țara Făgăduită. Chiar și azi, Domnul anihilează pe toți cei care se ridică împotriva noastră sau vor să ne oprească din progres. Cel Atotputernic ne este Forța, Ajutorul, și, când El lucrează, vrăjmașul nu are cum să ne scape. În trecut, El a adus victoria poporului Său, trimițind viespile asupra adversarilor. Fără îndoială, El are arme de diferite tipuri pentru a le folosi pentru noi.  

Domnul poate crea ceva despre care omul nu a auzit niciodată, sau să folosească vreun lucru creat pentru a îngrozi pe cei care se ridică împotriva noastră sau se împotrivesc dezvoltării noastre. Trebuie numai să credem în ceea ce El ne spune și ne învață. Drept Cap al Bisericii, Hristos ne asigură că porțile Locuinței morților nu o vor birui (Matei 16.18); până la urmă, Domnul ne este Forța, Lumina și Ajutorul. De fapt, cu El înaintea noastră, nu vom fi niciodată înfrânți.

Aflându-te în nevoi, roagă-te Domnului, căci cei care folosesc strigătul se izbăvesc de multe suferințe. Nu există motiv pentru care să nu-ți însușești ceea ce îți aparține. De ai greșit până azi, du-te înaintea Tatălui, mărturisește-ți păcatul și crede că El poate și vrea să-ți acorde iertarea. Așadar, eliberat de sub jugul osândei, folosește-te de autoritatea ta în Dumnezeu.    

Ceea ce Domnul a pus în Scripturi este pentru ca tu să crezi. Strigă pentru asta, și victoria va veni. De vei avea încredere în ceea ce El spune despre tine, nu vei fi niciodată înfrânt și nu-ți vei pierde niciodată binecuvântarea. Cel Atotputernic va face aceleași lucrări din vechime, sau altele noi, pentru ca cei care își pun încrederea în Cuvânt să nu fie făcuți de rușine.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

DOMNUL FIE CU VOI!