Mesajul zilei

16/10/2019 - CINE VA PUTEA RĂMÂNE LÂNGĂ NIȘTE FLĂCĂRI VEȘNICE?

Păcătoşii sunt îngroziţi în Sion, un tremur a apucat pe cei nelegiuiţi, care zic: „Cine dintre noi va putea să rămână lângă un foc mistuitor? Cine dintre noi va putea să rămână lângă nişte flăcări veşnice?”

Isaia 33.14

  

            Casa Domnului, oricât de incredibil ar fi, a avut și încă are păcătoși; într-o bună zi, însă, aceștia vor fi surprinși de ceea ce Dumnezeu va face. Cine va locui cu Cel Preaînalt, care este un Foc mistuitor? Cine va rămâne lângă niște flăcări veșnice ? Cel Preaputernic a pregătit pentru poporul Său mult mai mult decât am văzut sau am putut profita. De aceea, trebuie să ne regândim modul de a-I sluji.

            Nu ar fi trebuit, dar, din vremurile biblice, au existat păcătoși în casa lui Dumnezeu – iar astăzi nu este diferit, căci există oameni cărora le este frică de a apuca calea greșită. Mântuiții trebuie să înțeleagă că, deși există plăcere în păcat, trebuie să stea mereu departe de ispite. Ori, merită oare să te bucuri de plăcerea nepermisă pentru a ajunge în iad? Nu ar fi mai bine să renunți la practicile necuviincioase și să primești de până la 100 de ori mai mult ?

            De are loc vreo cutremurare, păcătoșii vor suferi mult. În zilele noastre, cutremurările au loc peste tot. Acestea pot fi fizice – provocând distrugeri, tsunami și pierderi de mii de vieți omenești – cât și duhovnicești, capabile să zdruncine oameni și familii întregi, să-i ducă pe mulți la faliment, prostituție, adulter, necinste, droguri și stăpânirea lui Satana.

            Cine va trăi în ipocrizie va fi surprins de ceea ce Domnul va face. Nu ai cum să scapi de Cel al cărui ochi sunt ca para focului (Apocalipsa 19.12). Cei care se află în păcat și, în mod ipocrit, au condamnat pe cei ce cad în păcat vor plăti scump pentru faptul de a adăposti pe vrăjmaș și de a ceda ispitei. Așadar, în cazul în care ai fost cucerit de vreo patimă neîngăduită, pune-i capăt cât mai este timp; până la urmă, răbdarea sfântă se poate sfârși.

            Fără îndoială, cei care și-au mărturisit greșeala și au părăsit calea cea rea vor locui împreună cu Domnul, Focul mistuitor, în aceeași casă în care El sălășluiește, iar răul nu îi va putea atinge. Cum vor fi mereu păziți, adversarul nu se va putea atinge de ei. Pe de altă parte, cei care s-au lăsat înșelați de ispite vor deschide poarta celui ce face rău.

            Cei care au păzit Cuvântul lui Dumnezeu și, chiar de s-au simțit slăbiți, au luptat pentru a nu se molipsi de păcat vor locui lângă flăcările veșnice, ce vin cu botezul în Duhul Sfânt, așa cum s-a întâmplat în Ziua Cincizecimii (Faptele Apostolilor 2.1-4). Puterea sfântă va veni în ajutorul tuturor determinărilor celor ce sunt chemați de Domnul.

            Puterea lui Dumnezeu de a binecuvânta pe oameni este foarte mare. De fapt, chiar și cei care s-au bucurat de binecuvântările Sale nu reușesc să golească casa vistieriei cerești (Maleahi 3.10), iar El are mult mai mult pentru cel care Îi este credincios. Așadar, nu te lăsa amăgit de ispite și fii în Dumnezeu!

 

În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!