Mesajul zilei

22/10/2019 - OBLIGAȚIA DE A DA MAI DEPARTE CUNOAȘTEREA

I-a dat şi darul să înveţe pe alţii, atât lui, cât şi lui Oholiab, fiul lui Ahisamac, din seminţia lui Dan.

Exod 35.34

Este poruncă să dăm fără plată ceea ce fără plată am primit (Matei 10.8). Timp de trei ani și șase luni cât Domnul Isus Și-a dus apostolia aici pe pământ, El Și-a format continuatori. Această practică este veche, având în vedere că și prorocii și-au avut ”școlile” lor. Ori, robii buni ai lui Dumnezeu se străduie să transmită cunoașterea pe care o primesc de la Domnul; până la urmă, când Cel Preaînalt ne spune inimii să împărtășim altora învățăturile, nu avem scuză pentru a nu-I asculta sfatul.

            Adevărul Evangheliei nu ne-a parvenit pentru a ne izola în belșugul și sănătatea noastră sau în alte binecuvântări, lăsându-i pe ceilalți oameni în voia sorții. Domnul ne învață tainele veșnice ale succesului, pentru ca să-i facem și pe alții să o facă. Cine este luminat are obligația de a transmite ceea ce a învățat și celorlalți. În niciun caz și sub niciun motiv nu putem să nu facem asta cu niciun preț.  

           Oriunde voia să-Și ducă apostolia, Isus Îi lua cu El pe ucenicii săi. Prin ceea ce au auzit și văzut zi de zi din lucrările Învățătorului, aceștia au învățat să facă lucrarea sfântă. După plecarea lui Hristos, ucenicii au continuat lucrarea așa cum au văzut că este realizată. Însă, ne revine și nouă, fiind discipoli ai Mântuitorului, să învățăm și să aplicăm această lecție.

            Toate poruncile unei autorități trebuie însușite și îndeplinite, iar cele ale lui Isus încă și mai mult de atât. Hristos a poruncit ca să învățăm pe alții ceea ce El ne-a învățat pe noi. De nu vom păzi această poruncă, vom fi neascultători și, în consecință, în afara ocrotirii Sale. Pe de altă parte, realizându-ne misiunea, bucurăm inima Domnului. Ori, bucuria Domnului este tăria noastră (Neemia 8.10), dar, dacă El Se va mânia din cauza noastră, nu vom mai avea nimic decât tulburare.

            Cuvântul spune că inima lui Bețaleel a fost gata de a învăța și pe alții, de îndată ce Domnul i-a pus această dorință în inimă. De nu ar fi ascultat de această cerință, nu ar fi avut scuză pentru a spune că nu a înțeles mesajul. Dumnezeu ne învață în același fel astăzi și, de nu-I dăm ascultare, vom fi considerați drept adevărați răzvrătiți. În ziua Judecății, ce vom face dacă lucrarea nu ne va fi la înălțime? Așadar, fă ceea ce Domnul ți-a poruncit.

            Este un om rău cel care învață taina de a primi binecuvântările sfinte, dar nu îi învață și pe alții. Așadar, de îi vom învăța pe cei nou născuți în credință calea lui Dumnezeu, va avea succes în toată viața sa și, în viitor, se va purta la fel cu generația următoare.

            De vei fi atent la apostolia lui Isus, vei vedea că a fost împărțită în trei componente: învățăturile, vindecarea suferinzilor și slobozirea celor asupriți. De ce să nu facem oare la fel? Nu ar fi oare din această cauză faptul că nu am primit răspunsurile pe care Hristos le primea?  

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!